Jakub Forgács Správy

Pocta pre 5 sestier zo zvolenskej nemocnice: Dočkali sa OCENENIA za svoju ušľachtilú prácu

Poďakovanie vo forme ocenenia Biele srdce, ktoré odovzdávala Regionálna komora slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, dostalo päť sestier z Nemocnice AGEL Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre 5 sestier zo zvolenskej nemocnice: Dočkali sa OCENENIA za svoju ušľachtilú prácu
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Najväčším splneným snom každého zdravotníka je uznanie tak zo strany pacientov a rodinných príslušníkov, ako aj zo strany odborníkov sektora zdravotníctva. V priestoroch Mestského úradu vo Zvolene sa 18. mája uskutočnil odborný seminár sestier, ktorého program vyvrcholil poobede, a to práve odovzdávaním ocenenia Biele srdce.

Prestížne ocenenie

Mgr. Denisa Šarkoziová, prezidentka Regionálnej komory slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, uviedla: „Ocenenie Biele srdce je prestížnym a čestným ocenením vyjadrujúcim charakter vysoko odbornej, ale zároveň láskavej starostlivosti, vedomosti a humanitu. Týmto ocenením SKSaPA vyjadruje sestrám svoje uznanie v ich náročnej a spoločensky nezastupiteľnej práci.“

Za Nemocnicu AGEL Zvolen ocenenie v kategórii „Sestra v praxi“ prevzali:

  • Milena Chovancová – pracuje ako sestra 26 rokov, na Internom oddelení Nemocnice AGEL Zvolen od roku 2014.
  • Daniela Négerová – pracuje v systéme poskytovania zdravotnej starostlivosti 44 rokov, z toho vo zvolenskej nemocnici celých 34 rokov, v súčasnosti ako sestra urgentného príjmu.
  • Nataša Halajová – celý svoj pracovný život, tj. 40 rokov, pracuje v Nemocnici AGEL Zvolen na pozícii sestra pri lôžku.
  • Zuzana Hrčková – nastúpila do Nemocnice AGEL Zvolen v roku 1976 a verná jej ostala do dnešných dní. Počas tohto obdobia prešla viacerými pozíciami, v súčasnosti pracuje ako sestra na chirurgickom oddelení.

Ocenenie v kategórii „Sestra manažér“ si prevzala p. Anna Guttenová, ktorá pracuje ako manažérka dennej zmeny Jednotky intenzívnej starostlivosti interného oddelenia.

Pocta za celoživotnú prácu

Špeciálne ocenenie, poďakovanie za celoživotnú prácu, dostala pani Júlia Jakubíková, ktorá pracuje ako sestra od roku 1980, kedy ukončila strednú zdravotnícku školu vo Zvolene. PhDr. Bukovcová jej za nemocnicu vyjadrila poďakovanie: „Ľudskosť a pokora pred utrpením z nej robí vzor pre ostatné kolegyne a začínajúce sestry, ktorým trpezlivo odovzdáva svoje skúsenosti a vedomosti. Dnes je ten deň, kedy by sme sa chceli za jej celoživotnú prácu poďakovať. Dovoľte, aby som kolegyni Julke Jakubíkovej za Nemocnicu AGEL Zvolen a za celý kolektív interného oddelenia vyslovila veľké ďakujem.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: 5 sestier zvolenskej nemocnice dostalo ocenenie Biele srdce
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM