Nicole Regecová Kultúra

Pod Pustým hradom ožijú ľudové tradície. Zvolen bude hostiť aj súboristov z cudziny

Onedlho si budete môcť užiť nefalšovanú ľudovú atmosféru. Čo všetko prinesie 12. ročníka Medzinárodného detského folklórneho festivalu, ktorý funguje v našom meste už od roku 2001?

Ilustračný obrázok k článku Pod Pustým hradom ožijú ľudové tradície. Zvolen bude hostiť aj súboristov z cudziny
Zdroj: TASR

Mesto pod Pustým hradom bude hostiť na trojdňovom festivale sedem folklórnych súborov. Predstavia sa samozrejme domáce skupiny detičiek zo Zvolena, menovite Zornička a Lastovičky. Slovensko budú reprezentovať aj Malá Rakonca z Fiľakova, Črip z Devínskej Novej Vsi a Kornička z Trenčína. Zo zahraničných hostí sa môžete tešiť na súbor Kablovi z Jagodiny zo Srbska a Hradišťánek z Uherského Hradišťa zo susednej Českej republiky.

Ľudová nôta začne v stredu 25. mája o 16:00 na Námestí SNP festivalovou pozvánkou Poďte všetci medzi nás. Na druhý deň bude program pokračovať takzvaným Roztancovaným námestím, presnejšie krojovaným sprievodom s vystúpeniami zúčastnených kolektívov, taktiež o štvrtej poobede. O dve hodiny na to, budete mať možnosť sa presunúť do Starej radnice, kde bude prebiehať koncert ľudovej hudby a spevákov Muzičky. Festival bude zakončený v piatok galaprogramom s názvom Stretnutia v Divadle J. G. Tajovského.

Čítajte tiež:

FOTO: Len 21-ročný mladík pri Zvolene založil značku: Unikátne drevené výrobky spod šikovných rúk

Čo prinesie posledný májový týždeň? Zvolenčania, máme pre vás rovnú desiatku tipov

Foto: ilustračné

Plagát 12. Medzinárodného detského folklórneho festivalu
1
Galéria
Zdroj: MDFF
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM