Jakub Forgács Hokej

Pod Pustým hradom v plnej zbroji: HKM mieri na obhajobu titulu

Hokejisti Zvolena nepoľavia ani v nadchádzajúcej sezóne extraligy a mieria za titulom. Absolútnemu cieľu zodpovedá aj stavba hráčskeho kádra, ktorú uzavreli s viacerými oporami. Poslednými prírastkami boli Andrej Podkonický a Vladislav Baláž a útočná sila mužstva sa s nimi pozoruhodne pozdvihla.

Ilustračný obrázok k článku Pod Pustým hradom v plnej zbroji: HKM mieri na obhajobu titulu
Zdroj: TASR

Podpisom ročných zmlúv Podkonického a Baláža sa zavŕšila v piatok etapa hľadania a zaplnenia dier po odchodoch niektorých opôr. Kým o Podkonickom bolo už dlhšie známe, že zakotví pod Pustým hradom, meno Vladislava Baláža dosť prekvapilo. Naposledy hrával v Litvínove a vo Zvolene potiahne vrátane trojročného pôsobenia predtým už štvrtý rok. „V Litvínove mi to nevyšlo, no teraz ma zaujíma len Zvolen a budúcnosť, dúfam, že dostanem druhý dych a chalanom pomôžem, najmä gólmi, ktoré sa odo mňa očakávajú,“ povedal Baláž.

Nový tréner Lubomír Oslizlo si počká, ako sa bude mužstvu dariť, a potom sa rozhodne, či bude treba káder posilniť. Momentálne už neráta s ďalšími príchodmi. „Neskôr možno nad nimi budeme uvažovať, s terajšou silou v útoku po príchodoch Podkonického a Baláža sa nám zodvihla ofenzíva a počkáme si, ako sa osvedčia hráči v defenzíve,“ uviedol Oslizlo.

S vyváženým rozpočtom 750-tisíc eur sa bude Zvolenčanom aj primerane ľahko dýchať a keďže vlani s rovnakým vybojovali titul, aj teraz si naň trúfajú. „Nechceme byť alibisti, stanovili sme si maximálny cieľ, obhajobu prvenstva,“ vyhlásil generálny manažér klubu Milan Čanky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM