Lucia Lauková Správy

Podvečer príde ďalšia vlna sneženia: Zasiahne celé Slovensko

Pripravte sa na novú snehovú nádielku. V piatok večer a v noci má snežiť na celom území Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Podvečer príde ďalšia vlna sneženia: Zasiahne celé Slovensko
20
Galéria

Podvečer príde od severozápadu ďalšia vlna sneženia, ktorá tentoraz zasiahne celé naše územie. Informuje o tom portál imeteo.sk podľa, ktoré ho sa od severozápadu nad našu oblasť nasunie frontálny systém.

„Najskôr prejde teplý front za ktorým sa na západe oteplí a zrážky zo snehových môžu prejsť do kvapalných, no zajtra popoludní začne postupovať studený front za ktorým sa zopakuje situácia akú máme teraz,“ vysvetľuje portál.

Na severe pribudne ešte viac snehu. Sever územia sa dostane podľa imeteo.sk do vlhkého a arktického prúdenia, ktoré bude prinášať ďalšie trvalé sneženie.

„Celé územie tak počas dnešného večera a noci musí počítať so snežením pri teplotách od –2 do –8 °C, na severe však môže byť aj teplejšie,“ uvádza portál.

V sobotu nastane zmena. Podľa imeteo.sk počas zajtrajšieho dopoludnia budú zrážky na západe prechádzať aj do kvapalných, a to najmä v Podunajskej nížine. „Teplý front tu totiž vtiahne o čosi teplejší vzduch, ale len do večera. Potom sa ochladí,“ dodáva portál.

Na novú nádielku snehu sa môžu tešiť takmer všetky oblasti Slovenska. „Najmenej snehu napadne na juhu stredného a východného Slovenska (do 3 cm) a najviac obdrží oblasť Záhoria, Malých Karpát, Javorníkov, Kysúc, Oravy a Západných Tatier. (10 až 20 cm),“ predpokladá imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM