Katarína Magová Hokej

Pohronské derby poznačili aj zranenia

Rivalita medzi Zvolenom a Banskou Bystricou zápas vždy okorení a nebolo tomu inak ani v šiestom vzájomnom dueli prebiehajúcej sezóny. Preplnené autobusy, dlhé kolóny na zvolenský zimný štadión a pokriky fanúšikov dotvárali elektrizujúcu atmosféru pred tradičným súbojom o nadvládu Hrona.

Ilustračný obrázok k článku Pohronské derby poznačili aj zranenia
Zdroj: TASR

„Konečne prišlo aj veľa divákov, cítili sme ich podporu. Kulisa bola výborná a fanúšikom ďakujeme, že nás podporovali celú sezónu,“ vyzdvihol vysokú návštevu dvojgólový strelec Andrej Podkonický. Po zápase 51.kola hokejovej Tipsport extraligy už bolo možné konštatovať, že Zvolen je nielen víťazom prestížneho derby, ale definitívne si zabezpečil aj celkové extraligové prvenstvo po základnej časti. “Cítime sa výborne. Išlo o vypätý zápas, hlavne v prvej tretine. Sme radi, že sa nám podarilo naplno bodovať. Niektoré mužstvá sa na nás v tabuľke už začali doťahovať, takže cieľ bol pred zápasom jasný,“ vyjadril sa skúsený útočník Zvolena Andrej Podkonický. Istota prvého miesta, vyčerpávajúce zápasy a možné šetrenie síl. Aj to sú faktory, ktoré môžu poznačiť najbližší výkon Zvolenčanov v Nitre. „Na predbežné oslavy sa nesústredíme, prvoradé je play-off. Chceme zájsť čo najďalej a uvidíme, čo budeme nakoniec oslavovať. V Nitre sa nám síce bude hrať lepšie, ale musíme ostať nohami pevne na zemi,“ naznačuje Podkonický.

Hrali proti „inej“ Bystrici

Barani pricestovali do Zvolena s veľkou maródkou, čo si uvedomovali aj Zvolenčania. “Bystričania boli výrazne oslabení, čo z nich ale nerobí do budúcna slabého súpera. Ich tím bol v mladom zložení a do polovice zápasu nám robil výrazné problémy. Ak ich dostaneme do play-off, séria je otvorená. Závisí to však aj toho, ktorí hráči sa im nakoniec do zostavy vrátia,“ hovorí Podkonický, ktorý sa v zápase mohol pochváliť aj dvomi presnými zásahmi. Zvolenskému forvardovi to v posledných vzájomných zápasoch proti Bystrici nepadalo, góly boli preto o to sladšie. Teší najmä prvý zásah, z presilovej hry. “Bál som sa, že trafím vlastného beka Juraška, to by bol veľký problém. Na chvíľu sa mi však otvorilo malé miesto a podarilo sa trafiť puk výborne,“ usmieval sa. Zvolenčania to pritom nemali jednoduché, v úvode sa prezentovali nevýrazným výkonom a taktovku prenechali hosťom. „Na začiatku to bolo z našej strany trochu nervózne. Mladí hráči nám robili problémy, potrebovali sme sa dostať do tempa,“ priznáva opora HKm. Zápas sa však definitívne zlomil práve po druhom góle Podkonického. „Využili sme nacvičený signál. Zo striedačky naskakuje hráč do rozbehnutej akcie. Dostal som výbornú prihrávku od Jána Muchu a bekhendové zakončenie bolo z mojej strany vopred naplánované,“ vysvetlil.

V play-off im to chcú vrátiť

Na zvolenskom ľade, ale aj v hľadisku to iskrilo. Súboje sa dohrávali do konca a slovné prestrelky medzi obidvomi fanúšikovskými tábormi neboli ničím nezvyčajným. Svoju daň zaplatil aj obranca Kubka, ktorý prešiel po nešťastnom zákroku od Čurillu do rúk tímových lekárov. „Hokejku v tvári som cítil výrazne. Začalo to krvácať tak som rýchlo bežal do šatní nech mi to čo najskôr ošetria. Ale to k hokeju patrí,“ priznal športovo Bystričan Kubka. Hokejky hráčov počas zápasu neposlúchali.Svoje by o tom mohol povedať aj robustný obranca Hraško, ktorý inkasoval podobne ako Kubka. Na výkone bystrických „baranov“ sa okrem častých vylúčení veľmi výrazne podpísalo už spomínané oslabenie. „Nemal kto hrať, točili sme piatich obrancov a v závere nám už dochádzali sily. Chalani aj napriek hendikepu bojovali. Musím ich pochváliť,“ vysvetľuje obranca prvej formácie, ktorý bol počas zápasu mimoriadne vyťažený. „Veľmi sa tešíme na návrat všetkých zranených hráčov. V útoku chýba najmä Michal Hudec, Juraj, či Jano Sýkora. Obranné rady posilní Lukáš Bambúch a Marek Biro. Bude to o niečom inom,“ reaguje veľmi optimisticky bystrický obranca. Vyraďovacie boje sa nezadržateľne blížia a Banská Bystrica má Zvolenčanom čo vracať. „Na play-off sa tešíme. Základná časť nie je rozhodujúca a ak sa v play off stretneme práve so Zvolenom, chceme ich poraziť,“ nebojí sa hodenej rukavice Bystričan Kubka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM