Jakub Forgács Krimi

Policajná akcia vo Zvolene. Vodič (67) sa odmietol podrobiť dychovej skúške!

Nielen na vodičov, ale i chodcov, si posvietili muži zákona pod Pustým hradom. Čo všetko odhalili počas 30 minút na sídlisku Západ?

Ilustračný obrázok k článku Policajná akcia vo Zvolene. Vodič (67) sa odmietol podrobiť dychovej skúške!
Zdroj: Dnes24.sk

„V stredu v čase od 16:00 do 20:00 policajti služby dopravnej a poriadkovej polície vykonávali spoločný výkon služby v policajnom okrese Zvolen,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová so slovami, že výkon služby bol zameraný najmä na kontrolu chodcov a ich povinností v cestnej premávke, na povinnosti vodičov voči chodcom, na kontrolu spôsobu jazdy vodičov a kontrolu dodržiavania najvyššej dovolenej rýchlosti.

„Akcie sa zúčastnilo 22 policajtov a spolu zistili 42 priestupkov. Najviac priestupkov bolo za rýchlosť (23), technický stav vozidla (4) a pásy (3). K 34 vodičom, ktorí dostali za priestupky pokutu, pribudli aj štyria chodci. Na viacerých úsekoch chodci nerešpektovali svoju povinnosť použiť priechod pre chodcov a prechádzali cez cestu mimo vyznačený priechod,“ pokračovala hovorkyňa s tým, že na sídlisku Západ v priebehu 30 minút takto porušilo svoju povinnosť 22 chodcov, ktorí boli vybavení prevažne napomenutím.

„Polícia zastavila aj vodiča (67), ktorý javil známky požitia alkoholu, ale sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj lekárskemu vyšetreniu na alkohol. Počas jazdy ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a nerešpektoval výzvy policajtov na zastavenie,“ dodala Faltániová. Polícia ho už obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Foto: ilustračné

Dopravná polícia
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM