Jozef Sliacky Krimi

Policajt za napadnutia svojho veliteľa zaplatí pokutu 300 eur

Konflikt policajtov zo Zvolena sa skončil na súde. Norbert Zelenák zaplatí tristo eur za to, že napadol veliteľa policajnej hliadky. Po incidente musel opustiť rady polície.

Peňažný tresty 300 eur musí zaplatiť bývalý 29-ročný príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Zvolene Norbert Zelenák. Rozhodol o tom odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktorý potvrdil verdikt prvostupňového súdu, že Zelenák počas služby napadol svojho veliteľa hliadky a tým spáchal prečin medzi vojakmi.

Incident medzi Zelenákom a jeho veliteľom hliadky sa stal počas spoločnej služby vlani v januári. Veliteľ vyzval Zelenáka, aby prestal telefonovať a vystúpil z auta na vykonávanie služobnej činnosti. Ten ho však so slovami „ty mi nebudeš rozkazovať“ chytil pod krk a udrel päsťou do tváre. Za to Zelenáka začali trestne stíhať a prepustili zo služobného pomeru. Pritom od roku 2005, keď sa stal policajtom, si povinnosti plnil dobre a desaťkrát dostal služobnú pochvalu. Okresný súd mu za útok na veliteľa uložil peňažný trest tristo eur, voči čomu sa Zelenák odvolal. Tvrdil, že práve veliteľ napadol jeho a on sa iba bránil. Medzi ním a veliteľom trvalo už dlhší čas napätie a komunikovali minimálne, pretože, ako povedal Zelenák, veliteľ bol arogantný a zo všetkého sa dostal za pomoci známeho, ktorého mal údajne na krajskom riaditeľstve.

Prvostupňový i odvolací súd jeho dôvody neuznali. Poukázali na to, že konflikty v ozbrojenom zbore sa nemôžu riešiť takýmto spôsobom. Zelenák mal podľa sudcov požiadať príslušného riaditeľa, aby ho nezaraďoval do služby s veliteľom, s ktorým si nerozumeli.

Verdikt odvolacieho senátu je právoplatný.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM