Stanislav Černák Krimi

Policajtom po tejto nehode došla trpezlivosť: Zverejnili mrazivé čísla, Zvolen druhý najhorší v kraji!

Na cestách nášho kraja vyhasol život mladého chlapca. Polícia všeobecne hovorí o arogancii, bezohľadnosti, nezodpovednosti za volantmi. Počet dopravných nehôd od začiatku roka sa začína šplhať na poriadne čísla a maslo na hlave má bezpochyby aj náš okres.

Ilustračný obrázok k článku Policajtom po tejto nehode došla trpezlivosť: Zverejnili mrazivé čísla, Zvolen druhý najhorší v kraji!
Zdroj: Policajný zbor SR

Hoci policajti na cesty neustále striehnu, výsledky nie sú potešujúce. To dokazuje aj tragická nehoda, pri ktorej vyhasol život mladého muža (†17). Čítajte tu: Tragédia na Horehroní: Mladík (15) bez vodičáku nabúral otcove auto, kamarát (†17) na mieste mŕtvy! FOTO

Výsledky akcií, ktoré polícia pravidelne vykonáva, ako aj bilancie štatistík dopravnej nehodovosti podľa slov samotných policajtov svedčia o tom, že dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke je z našej strany neustále potrebný.

Nezodpovednosť ruka v ruke s alkoholom

„Na našich cestách sa deň čo deň nájdu vodiči, ktorí si myslia, že pravidlá cestnej premávky pre nich neplatia. Napriek neustálym výzvam, ktoré vychádzajú zo strany polície, či už prostredníctvom médií alebo priamou prácou v teréne formou preventívnych akcií, sa nám namiesto ohľaduplných a zodpovedne jazdiacich vodičov vracia pravý opak. Na cestách čím ďalej tým viac vidieť aroganciu, bezohľadnosť, nepozornosť a v neposlednom rade nezodpovednosť, ktorá je veľmi často sprevádzaná aj alkoholom,“ hovorí o nepotešujúcej bilancii krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Aké čísla hlási náš okres?

Ako informovala Kováčiková, v Banskobystrickom kraji došlo od začiatku roka 2015 do nedele 12. apríla 2015 celkom k 347 dopravným nehodám, pri ktorých zahynulo 14 ľudí, 30 sa zranilo ťažko a 123 utrpelo ľahké zranenia.

Druhým najväčším počtom dopravných nehôd prispel k tejto štatistike práve Zvolenský okres. Od začiatku roka na našich cestách došlo k 69 dopravným nehodám. Zahynuli pri nich traja ľudia, 4 sa zranili ťažko a 28 ľahko. Najhoršie na tom je susedný Žiarsky okres, kde od začiatku roka došlo k 72 dopravným nehodám. Zahynul pri nich jeden človek, 6 ľudí sa zranilo ťažko a 17 ľahko. Trojicu najnehodovejších okresov uzatvára Lučenec s počtom dopravných nehôd 57.

Akciu pre zvýšenie bezpečnosti plánujú policajti na našich cestách aj tento týždeň. Pozrite, na čo sa pripraviť.

Čítajte tiež:

ZÁBERY z miesta: Na frekventovanej ceste vo Zvolene sa stala vážna nehoda!

Vážna nehoda vo Zvolene: Nové INFO + FOTO z búračky na frekventovanej križovatke

Tragická nehoda pri Zvolene: Zrážka dvoch áut, ukončila život dvoch ľudí (†56 a †26), FOTO

Na železničnom priecestí vo Zvolene došlo k nešťastiu: Bavorák nabúral do závory, FOTO z nehody!

ZÁBERY z miesta nešťastia: Pri Zvolene sa stala hromadná nehoda!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM