Tomas Gemza Krimi

Polícia našla u dvoch mužov drogy

Pri kontrole dvoch mužov polícia našla drogy. Zvolenčan mal v aute metamfetamín a Banskobystričan heroín.

Vyšetrovateľ obvinil 39-ročného Rastislava zo Zvolena z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Policajti totiž u neho našli v stredu (9.3.) v popoludňajších hodinách na parkovisku pri motoreste v katastri obce Mýtna igelitové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky, ktorá bola zaslaná na expertízu. Tá potvrdila, že ide o hydrochlorid metamfetamínu s hmotnosťou 0,22 gramov. Zaistené množstvo zodpovedá štyrom až 16 obvykle jednorazovým dávkam. Obvinený je v policajnej cele a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzbu.
Z drogovej trestnej činnosti obvinili aj 23-ročného Banskobystričana. Ten v októbri minulého roka mal pri sebe pri kontrole sedem igelitových vrecúšok s obsahom svetlohnedého prášku. Bol to heroín s hmotnosťou 33 miligramov, čo podľa znaleckého posudku zodpovedá 1,5 až trom jednorazovým dávkam.
Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej obidvom obvineným hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM