Katarína Reiterová Krimi

Smrteľný výbuch auta v Žiari: Polícia už zverejnila výsledky DNA!

Polícia konečne pozná výsledky DNA testov v prípade výbuchu v Žiari nad Hronom. Bol, podľa nich, obeťou Marek Rakovský?

„V prípade výbuchu v Žiari nad Hronom boli oficiálne potvrdené výsledky DNA,“ povedala nám Andrea Dobiášová, hovorkyňa PPZ a dodala: “Podľa výsledkov porovnávacieho biologického materiálu je poškodenou osobou Marek R.“

Polícia žiada o pomoc

Národná kriminálna agentúra pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami. Na ich zjednotenie však potrebuje pomoc od svedkov výbuchu. „Vyšetrovateľ preto zriadil mailovú adresu informacie.ziar@minv.sk, na ktorú je možné posielať informácie v súvislosti s výbuchom,“ dodáva hovorkyňa.

Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu

V prípade je vedené trestné stíhanie vo veci pre trestný čin úkladnej vraždy. „Vzhľadom na počiatočné štádium a v záujme vyšetrovania, nie je v tejto chvíli možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. Hneď ako to situácia dovolí, verejnosť budeme informovať,“ ukončila Dobiášová.

Čo sa v osudný deň stalo

Auto Mareka Rakovského ((†29),) explodovalo na Ulici M. R. Štefánika v Žiari ešte v utorok, 2. júla. Vodič výbuch neprežil. Podľa prvých informácií mal byť obeťou žiarsky poslanec a advokát Marek Rakovský.

Do jeho Pasata zatiaľ neznámy páchateľ nainštaloval bombu, a to rovno pod sedadlo šoféra. Podľa denníka Plus sedem dní dali vrahovia v noci do auta nástražný systém a počkali si, kým nastúpi: “Sledovali ho a keď videli, že na ulici nie sú žiadni ľudia, auto s advokátom diaľkovým ovládaním odpálili. Aj preto vraj obrovská detonácia nikoho iného nezranila.“

Na mieste úkladnej vraždy Mareka Rakovského, bezprostredne po udalosti, ktorá otriasla mestom, pribudli sviečky a kvety. Posledná rozlúčka s obeťou sa konala v pondelok 8. júla.

Polícia dva týždne od tragickej udalosti ešte nepoznala výsledky DNA testov. Prípad vyšetrujú ako úkladnú vraždu. Ak vypátrajú páchateľa a z tohto činu ho aj usvedčia, hrozí mu odňatie slobody na 25 rokov, až doživotie.

Výbuch auta v Žiari
15
Galéria
Krátko po výbuchu auta
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM