Martin Károly Rôzne

Poslanci verejne o financiách i školstve

Presvedčiť sa o tom, ako zvolenský magistrát hospodári s financiami a ako sa stará o svojich občanov, môžu Zvolenčania osobne už dnes, v pondelok 28. novembra.

Práve na 28. novembra zvolal primátor Zvolena Miroslav Kusein 6. zasadnutie mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa uskutoční o 13. hodine v Mestskom úrade vo Zvolene. Vstup je pre každého záujemcu z radov verejnosti voľný. Program rokovania sa bude krútiť najmä okolo financií a školstva.

Vedúca ekonomického odboru Mestského úradu (MsÚ) vo Zvolene Alena Gáborová predloží poslancom MsZ návrh na ďalšiu zmenu rozpočtu mesta. Dôvodom sú zmeny vo financovaní škôl a školských zariadení. Vedúci odboru školstva MsÚ Miroslav Marcinko bude poslancov informovať aj o pedagogicko-organizačnom a materiálno-technickom zabezpečení výchovný – vzdelávacieho procesu v školských zariadeniach mesta v aktuálnom školskom roku. Hlavná kontrolórka mesta Marcela Kršková zasa predloží správu o výsledkoch kontrol v uplynulom období. Poslanci sa budú taktiež zaoberať činnosťou terénnych sociálnych pracovníkov a ich asistentov, zoznámia sa i so stavom obyvateľov mesta v hmotnej núdzi. Jedným z bodov rokovania bude hlasovanie o návrhu na vyplatenie odmeny pre hlavnú kontrolórku za II. polrok 2011.

**Obyvateľmi mimoriadne očakávané schvaľovanie mestského rozpočtu na budúci rok si však poslanci MsZ nechávajú až na decembrové zasadnutie MsZ. **

Text a foto: Martin Mázor

MsZ ZV
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM