Správy Samospráva

Poslancov čaká rozhodovanie: Kto bude mať vo Zvolene pod palcom zber komunálneho odpadu?

Návrh uznesenia informuje, že ak zastupiteľstvo tento bod schváli, výsledkom bude zmluva medzi mestom Zvolen a spoločnosťou Marius Pedersen.

Ilustračný obrázok k článku Poslancov čaká rozhodovanie: Kto bude mať vo Zvolene pod palcom zber komunálneho odpadu?
Zdroj: TASR

Po tohtoročných letných prázdninách sa zvolenskí mestskí poslanci v pondelok (27. 9.) stretnú na zasadnutí mestského zastupiteľstva. Vyplýva to z pozvánky a predložených materiálov, ktoré samospráva zverejňuje na svojej oficiálnej webstránke. Okrem iných bodov budú mať poslanci na stole návrh na schválenie zmluvy, ktorá sa týka zberu, prepravy, zhodnocovania a zneškodňovania komunálnych odpadov vo Zvolene na roky 2022 až 2026.

Len jedna ponuka

Návrh uznesenia informuje, že ak zastupiteľstvo tento bod schváli, výsledkom bude zmluva medzi mestom Zvolen a spoločnosťou Marius Pedersen. Dodanie služieb je podľa návrhu v sume 10 452 886 eur s DPH na obdobie od 1. januára 2022 do 31. decembra 2026. Podľa dôvodovej správy mestské zastupiteľstvo schválilo zámer vyhlásiť verejné obstarávanie na túto zákazku s predpokladanou hodnotou zákazky 8,5 milióna eur bez DPH, čo je 10,2 milióna eur s DPH.

„Do termínu na predkladanie ponúk bola predložená len jedna ponuka od spoločnosti Marius Pedersen v sume 10 452 886 eur s DPH,“ dodáva.

Ďalšie aktuálne správy

Poplatky zaokrúhlili

Mesto Zvolen poplatok za komunálny odpad tento rok upravilo. Ako uviedol hovorca mesta Martin Svatuška, bolo to však len pre administratívnu potrebu jeho zaokrúhlenia. Paušálny poplatok za odpady vo Zvolene upravili z doterajších 0,07672 eura za osobu na deň na 0,077 eura. „V roku 2021 však obyvateľ mesta celkovo zaplatí takmer totožnú sumu, ako to bolo minulý rok, čo je suma 28,10 eura namiesto 28,07 eura,“ spresnil. „Sadzba za kilogram drobného stavebného odpadu bez škodlivín je 0,030 eura,“ do­dal.

Rokovanie zvolenského mestského zastupiteľstva sa začína v pondelok 27. septembra o 9.00 hod. vo veľkej zasadacej miestnosti na prízemní mestského úradu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM