Martin Károly Rôzne

Potraviny Norbi Update sú vhodné pre diabetikov

Medzinárodnú značku zdravej výživy Norbi Update tvoria overené a certifikované potraviny vhodné pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom, vysokou hladinou cholesterolu, zápalmi hrubého čreva, močového systému, ale aj pre schudnutie a zlepšenie im

Majú nízky obsah sacharidov a vyšší obsah vlákniny a bielkovín, preto menej prekysľujú organizmus a navyše neobsahujú rýchlo vstrebateľné sacharidy, ako sú múka a cukor. Výrobky Norbi Update sa už v súčasnosti dajú kúpiť v 12 mestách na Slovensku a do konca roka by ich malo byť 45, predovšetkým v okresných mestách. Informoval o tom konateľ Update Slovakia Ing. Ivan Gallo.

,,Stravovací systém Norbi Update obsahuje potraviny so zníženým obsahom sacharidov bez pridaného cukru, ktoré sa pomaly vstrebávajú a majú nízky glykemický index. Tieto potraviny dodajú ľuďom potrebnú energiu, ktorú dokážu využiť a neukladá sa im do tukov, dostatočne telo nasýtia, nebude sa prejedať, pretože nevyvolávajú umelo generovaný hlad. Nemusia sa báť zníženého obsahu cukru, o nič nie sú ukrátení. Nielen cukor je sladký a nielen z hladkej múky sa dajú piecť zákusky a pečivá. Mnohí ľudia už tento zdravý trend preferujú a nejedia rafinované sacharidy. Uvedomili si podstatu správnej životosprávy – žiť zdravo a dlho. Pomocou stravy Update 1 a pravidelným pohybom, ako sú výdatné prechádzky, aerobik, bicyklovanie, či plávanie, sa dá vo veľkej miere predísť civilizačným chorobám“, vysvetlil I. Gallo.

Dodal, že stravovací systém Update je výnimočný tým, že zdravým ľuďom nič nezakazuje. Ale všetky konzumované potraviny je potrebné rozdeliť do troch kategórií, ktoré určujú, kedy a čo jesť. V Update predajniach sa dajú nájsť iba potraviny patriace do kategórie Update 1, čo sú potraviny s nízkym glykemickým indexom (GI) a nízkym obsahom sacharidov, ktoré sa môžu konzumovať od 6. do 22. hodiny.

,,Výrobky patriace do kategórie Update 2 majú buď nízky GI a vyšší obsah sacharidov, alebo vyšší GI a nízky obsah sacharidov. Tieto je vhodné konzumovať od 6. do 15. hodiny. Výrobky z kategórie Update 3 majú vysoký GI a vysoký obsah sacharidov. Tieto by sa mali konzumovať od 6. do 12. hodiny, ale len zriedka. Najúčinnejšie je, keď si človek zostaví svoj jedálny lístok z potravín patriacich do skupiny Update 1. Do skorého poobedia môže občas zjesť aj stravu z kategórie Update 2. Pre diabetikov sú však katagórie Update2 a Update 3 neprijateľné a mali by ostať iba pri stravovaní s potravinami kategórie Update1“, povedal I. Gallo.

Ďalej poukázal na to, že cukor v rôznych formách v súčasnosti výrobcovia dávajú takmer do všetkých potravín, nenachádza sa len v sladkostiach. Dá sa nájsť napríklad aj v údeninách, mliečnych výrobkoch a pod. Ukrýva sa pod rôznymi názvami ako glukózový sirup, dextróza, sacharóza či fruktóza. Jednoduché cukry vo všetkých podobách a rovnako aj múka však patria k aditívam, ktoré vyvolávajú umelo generovaný hlad a závislosť. Výrobcovia totiž chcú, aby sa zákazníci k ich potravinám vrátili, a preto tieto prísady používajú. Pritom nejesť cukor nie je nič neprirodzené. Ľudstvo žilo bez cukru desaťtisíce rokov a kryštálový cukor sa používa iba približne 200 rokov.

,,Naša spoločnosť, napriek tomu, že žije vo vyspelej dobe komunikácie a technológií, nemá dobré stravovacie návyky a celkový životný štýl, čoho dôsledkom sú civilizačné choroby ako infarkt, mozgová mŕtvica, diabetes, kardiovaskulárne, lipidové ochorenia a rakovina. Stačí sa len zamyslieť nad každodennou závislosťou ľudí na cukre a zmeniť svoj jedálniček. Pritom ľudia neustále riešia, ako schudnúť a strácajú čas nezmyselnými diétami. Dôležité však je zostať štíhlym takým spôsobom, aby sa nemuseli obmedzovať v stravovaní. Dlhodobo takto funguje stravovací systém Norbi Update, ktorý neobsahuje veľké dávky sacharidov a tým nie je rozkolísaná glykémia v organizme. Dá sa to samozrejme dosiahnuť aj nadmerným vydávaním energie vo forme pohybu, ale aj ten môže zničiť vaše telo nielen z hľadiska štruktúry, ale pravdepodobne naruší aj metabolický chod organizmu.“, uzavrel I. Gallo.

Zoznam predajní Norbi Update: Bratislava Dunajská Streda Galanta Komárno Košice Lučenec Nitra Nové Zámky Pezinok Šamorín Senec Trnava

Kontakt pre záujemcov o franchising: Update Slovakia, s. r. o. Tržničné nám. 4810 945 01 Komárno Ing. Ivan Gallo konateľ www.update1.sk Tel. +421 905 533 368 E-mail: galloivan@update.sk /galloivan@up­date.sk/

Upozornenie: správa obsahuje komerčné informácie

Norbi update
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM