Správy

Potrebujete sa vo Zvolene zbaviť elektroodpadu? Možností máte hneď niekoľko

Elektroodpad a použité batérie obsahujú látky, ktoré pri nesprávnej manipulácii môžu spôsobiť znečistenie životného prostredia. Takto sa ich môžete zbaviť.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete sa vo Zvolene zbaviť elektroodpadu? Možností máte hneď niekoľko
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Obyvatelia Zvolena majú niekoľko možností na odovzdanie elektroodpadu. „V uliciach mesta je napríklad rozmiestnených 14 špeciálnych červeno-bielych kontajnerov práve na tento druh odpadu, v nasledujúcich týždňoch pribudnú ďalšie dva,“ uviedol hovorca mesta Martin Svatuška.

Tieto kontajnery majú vytvoriť pohodlný systém zberu mixérov, mobilov či fénov, ktoré sa stali v domácnostiach nepotrebným odpadom. Ako dodal hovorca, v minulých rokoch boli Zvolenčania zvyknutí aj na mobilný zber dvakrát do roka, systémom špeciálnych košov sa však mesto snaží vyjsť svojim obyvateľom viac v ústrety. „Odpad do nich môžu vkladať kedykoľvek počas roka. Samozrejmosťou je možnosť odovzdať ho v zberných dvoroch na Lieskovskej ceste či na ulici Milana Rastislava Štefánika,“ spomenul s tým, že aj predajcovia elektrospotrebičov majú povinnosť prijať opotrebovaný kus pri kúpe nového. „Nefunkčnej elektroniky či elektrotechniky je tak možné sa zbaviť aj týmto spôsobom,“ pripomenul.

Podľa neho mesto o možnostiach odovzdania elektroodpadu informuje vo svojich novinách, ktoré sú doručované do každej domácnosti. „Raz do roka vydávame informačný leták o odpadoch a ich triedení. Kompletné informácie sú dostupné aj na internetovej stránke mesta,“ doplnil.

Ďalšie aktuálne správy

Medzi elektroodpad patria domáce spotrebiče ako napríklad chladničky, práčky, umývačky riadu, vysávače, hriankovače a aj televízory. Elektroodpad a použité batérie obsahujú látky, ktoré pri nesprávnej manipulácii môžu spôsobiť znečistenie životného prostredia, preto nepatria do zmesového, ale do triedeného zberu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Vo Zvolene pribudlo 14 kontajnerov na zber drobného elektroodpadu
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM