Stanislav Černák Samospráva

POTVRDENÉ: Miroslav Kusein bude opäť kandidovať na primátora Zvolena

Súčasná hlava Zvolena Miroslav Kusein bude opäť kandidovať na primátora Zvolena. Potvrdil to oficiálne počas dnešného dňa. V prípade zvolenia chce nadviazať na všetko dobré čo sa pre mesto urobilo.

Ilustračný obrázok k článku POTVRDENÉ: Miroslav Kusein bude opäť kandidovať na primátora Zvolena
Zdroj: TASR

O hlasy voličov v nadchádzajúcich komunálnych voľbách sa bude opätovne uchádzať aj zvolenský primátor Miroslav Kusein. Pre náš web načrtol túto možnosť už dávnejšie, no svoju kandidatúru dnes ohlásil oficiálne. V prípade, že ho ľudia zvolia, chce nadviazať na všetko dobré, čo sa v predchádzajúcom období v meste urobilo a zrealizovať ďalšie projekty, ktoré pozdvihnú mesto a budú prospešné jeho obyvateľom.

Je na čom stavať

„Zo Zvolena sa nám v uplynulých rokoch podarilo spoločne urobiť ekonomicky najsilnejšie a najstabilnejšie mesto v regióne. Položili sme dobrá základy a máme na čom stavať,“ povedal Kusein na dnešnej tlačovej konferencii.

Medzi projekty, ktoré by aj s pomocou eurofondov chcel v najbližších rokoch zrealizovať, zaradil budovanie severného obchvatu mesta, južnú spojku, prepojenie častí Zvolen východ – Zvolen západ, obnovu škôl a škôlok, ako aj získavanie nových investorov pre výstavbu výrobných závodov i obchodov.

Podpora od viacerých osobností

Kuseina počas dnešného ohlásenia kandidatúry prišlo podporiť desať zvolenských osobností, na čele s bývalým zvolenským primátorom a súčasným europoslancom Vladimírom Maňkom. „Ak porovnáte Zvolen s inými, hoci aj väčšími mestami, zistíte, že Zvolen je úspešnejší. V investíciách, čerpaní eurofondov, v aktivitách tvorby zamestnanosti. Keď sa opýtate obyvateľov susedných miest, povedia vám, že Zvolenu závidia jeho rast. Súčasný primátor je dobrý hospodár, dokázal podržať mesto aj v čase krízy,“ uviedol Maňka.

Kuseina prišli podporiť aj predsedníčka Zvolenského ženského klubu Darina Kvetanová, riaditeľ Nemocnice Zvolen Ján Botka, lekárka Jana Szedélyová, predseda živnostenského spoločenstva Ján Plesník, pedagóg a športovec Michal Hazlinger, predsedníčka Klubu dôchodcov Zvolen-Západ Mária Šušlíková, hokejista Ladislav Čierny, pedagóg Miroslav Slížik a tanečník Juraj Fáber. V jeho kandidatúre ho podporuje 12 strán a hnutí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM