Nicole Regecová Krimi

Požiar na Pustom hrade dal do pozoru hasičov: Oheň na hranici areálu vykopávok

Vyčíňanie plameňov, pri ktorom snáď každému lokálpatriotovi od strachu poskočilo srdce. Plamene bolo totiž vidieť priamo na kopci Pustého hradu. Hasiči prezradili viac!

Ilustračný obrázok k článku Požiar na Pustom hrade dal do pozoru hasičov: Oheň na hranici areálu vykopávok
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na Pustom hrade v nedeľu 10. júla vo večerných hodinách horelo. Požiar bolo vidno už z diaľky. Našťastie plamene nezasiahli historické pamätihodnosti.

Ľuboš Michálik z okresného riaditeľstva HaZZ Zvolen priblížil konkrétne miesto požiaru. Oheň vraj zachvátil časť Dolného hradu: „Nachádzalo sa to na strmom svahu, kde bolo treba prehadzovať haluzinu a vyvrátené korene. Bolo to už mimo areálu vykopávok, aj keď tesne na hranici.“

Podľa slov Michálika horela suchá tráva v približnej veľkosti 10 × 15 metrov. „Nahlasoval to nejaký pracovník, ktorý incident videl ďalekohľadom,“ dodáva. Uhasenia sa zúčastnili šiesti príslušníci hasičského zboru, pričom použili dva kusy techniky. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, avšak cudzie zavinenie sa vylúčiť nedá.

Na miesto požiaru sa dostavila aj zvolenská Mestské polícia. Náčelník policajtov Juraj Chabada prehlásil: „V najbližšej dobe zvýši kontrolné hliadkovanie aj na Pustom hrade. Najmä počas horúcich slnečných dní so zameraním sa na podozrenie z nebezpečného podpaľačstva a zakázanú manipuláciu s otvoreným ohňom.“

Čítajte tiež:

Na zvolenskej ulici vypukol požiar. Hasiči bojovali s plameňmi vyše osem hodín

FOTO: Čelná zrážka kamiónov pri Zvolene: Tragédia si vyžiadala život vodiča (†37)

Foto: ilustračné

Zdroj: HaZZ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM