Stanislav Černák Rôzne

Poznáme držiteľov Cien mesta Zvolen a Ceny primátora: Pocta pre známu herečku aj mladú gymnazistku

V tom čo robia sú naozaj dobrí a neostalo to bez povšimnutia. Dosahujú úspechy, sú obľúbení a v neposlednom rade prezentujú Zvolen aj za hranicami nášho mesta. Spoznali sme držiteľov Ceny mesta Zvolen a Ceny primátora.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme držiteľov Cien mesta Zvolen a Ceny primátora: Pocta pre známu herečku aj mladú gymnazistku
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (poslednom v tomto volebnom období) sme spoznali laureátov Ceny mesta Zvolen a Ceny primátora. Nominovaných na Ceny mesta bolo 7 ľudí. „Na hlasovacom lístku môžu poslanci zaškrtnúť najviac piatich favoritov, ak zaškrtnú menej, nič sa nestane, ak však viac, lístok bude neplatný,“ uviedla Juliana Kochlicová-Ištóková, vedúca Odboru rozvoja mesta.

Počas zasadnutia mestského zastupiteľstva prebehla tajná voľba. „Bolo vydaných a aj odovzdaných 23 hlasovacích lístkov, všetky boli platné. Rozhodli sme sa, že zverejníme iba laureáta ceny,“ informoval po tajnej voľbe mestský poslanec Peter Drozdík.

Držiteľkou Ceny mesta Zvolen sa stala dlhoročná herečka Divadla Jozefa Gregora Tajovského Magdaléna Matrtajová, ktorá obdržala plný počet 23 hlasov. Na zastupiteľstve odzneli aj mená dvoch ľudí, ktorí obdržia za rok 2014 Ceny primátora. Prvým držiteľom tohto ocenenia sa stal bývalý hokejista a dlhoročný hokejový tréner Ján Podkonický. Druhou laureátkou sa stala mladá gymnazistka Terézia Jančová, ktorá dlhodobo dosahuje vynikajúce výsledky v lyžiarskych pretekoch v zjazdových disciplínach nielen na Slovensku, ale aj na medzinárodnej scé­ne.

„Slávnostné zastupiteľstvo na udelenie týchto cien sa uskutoční 4. decembra v Divadle Jozefa Gregora Tajovského,“ dodala Kochlicová-Ištóková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM