Marcel Mojžiš Krimi

Pozor na zamieňača peňazí: Draho vie popliesť hlavu!

Ak nechcete prísť o peniaze, dajte si bacha! Vo Zvolene a okolí úraduje zamieňač peňazí, s ktorým stret môžete draho obanovať. Pri manipulácii s bankovkami dokáže ľudí tak pobalamutiť, že tí mu dajú aj vlastné peniaze!

Presne takýto prípad sa stal aj v piatok (15.6) v popoludňajších hodinách v Hriňovej, kde muž okradol pracovníčku pošty. Okolo 13.30 hodine, prišiel na poštu a pracovníčku pri okienku požiadal, aby mu zamenila peniaze. Muž jej podal 150 eur v 10 a 20 eurových bankovkách. Pracovníčka ich prerátala a následne mu dala tri 50 eurové bankovky. Vzápätí ju tento muž opäť požiadal, aby mu peniaze vrátila , že už ich nechce zameniť.

[blockquote]Poš­tárka mu vrátila „jeho“ 10 a 20 eurové bankovky, muž si ich vzal a odišiel. Až po jeho odchode si však žena uvedomila, že mu dala jeho bankovky a on jej peniaze pošty nevrátil, takže po jeho odchode v pokladni chýbalo 150 eur. Podobný prípad rieši polícia aj vo Zvolene. [/blockquote] V utorok (12.6.) medzi 14.00 a 15.00 hodinou, prišiel neznámy muž ku stánku na Kozačekovej ulici, kde predávajú pečivo a chcel si kúpiť kofolu. Za nápoj chcel zaplatiť 100 eurovou bankovkou. Keďže mu predavačka nemal vydať, zaplatil jej 20 eurovou bankovkou. Následne ju niekoľkokrát požiadal o zamenenie bankoviek, pričom ju natoľko doplietol, že ju okradol o 30 eur. Keď si to predavačka všimla, kričala za mužom aby sa vrátil, ten na jej výzvy nereagoval a ušiel.

[blockquote]„Vzhľa­dom na výšku spôsobenej škody, polícia obidva prípady preveruje ako priestupky proti majetku. S podobnými praktikami sa v poslednom období stretli aj občania Poltára. Nie je vylúčené, že takýto „zamieňači“ peňazí úradujú aj v iných regiónoch. Občania by si mali dať na nich pozor v obchodoch, novinových stánkoch, na poštách a na všetkých miestach, kde pracujú s peniazmi,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. [/blockquote] Podľa nej by na základe popisu mohlo ísť o toho istého podozrivého muža, ktorý je vo veku približne 30 rokov, má čierne krátke vlasy a hnedé oči. „Prosíme občanov, ak túto osobu spoznali, aby nám poskytli akékoľvek informácie, ktoré by nám pomohli objasniť tieto skutky,“ dodala Faltániová.

##SÚVISIACE ČLÁNKY[/color] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136771]Hrôza na diaľnici: Starosta s autom zrazil Roba (†21)![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133307_ZA­BERY-HR%C3%94ZY:-Tragicka-zrazka-4-tinedzerov-pri-Viglasi!]ZÁBERY HRÔZY: Tragická zrážka 4 tínedžerov pri Vígľaši![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM