Monika Földešiová Tlačové správy

Práca, bývanie a zábava. Primátorský kandidát Matej Snopko vie, čo chýba mladým Zvolenčanom

KOMENTÁR - V našej politickej kultúre zatiaľ platí, že stačí byť k staršiemu človeku milý a venovať mu pred voľbami pozornosť. Tak, aby si pri urne spomenul na „svojho“ politika favorita a udržal ho pri koryte. S mladými voličmi je to však ťažšie. Mladosť je totiž prirodzene kritická a nespokojná!

Ilustračný obrázok k článku Práca, bývanie a zábava. Primátorský kandidát Matej Snopko vie, čo chýba mladým Zvolenčanom
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolen je pre mladých ľudí naozaj „skvelým“ mestom. Rozhodne sa s nimi nebabre. Kto je dosť odolný, nech sa prebíja životom. A menej odolný nech vypadne z mesta. Vo Zvolene dokážeme mladých ľudí vynikajúco pripraviť na život v nezáujme a chudobe. Preto sa každý, kto sa nebojí snaží čím najskôr hľadať spokojnú existenciu a rodinné šťastie mimo Zvolena. Politici na mladých zvysoka kašlú. Vo Zvolene je to zatiaľ tak.

Čo potrebujú mladí ľudia, aby vo Zvolene chceli stráviť svoj čas a aby chceli mesto aktívne rozvíjať?

PRÁCU

Preto ako primátor urobím všetko preto, aby do Zvolena prišli investori a nové pracovné miesta. Plán na to mám už pripravený. Hlavným pokladom Zvolena je skvelá poloha. Vedú sem všetky cesty. Je železničným uzlom. Môže byť naozaj žijúcim študentským centrom. Prepojeným s výrobou a praxou. Zvolen je aj historickým klenotom. Preto obnovím a podporím turizmus vo Zvolene tak, aby väčšina návštevníkov zostávala vo Zvolene aspoň na dva dni a minula svoje peniaze u Zvolenčanov. Naši malí a strední podnikatelia sú naozaj podvyživení. Ak im mesto vyslovene neškodí prieťahmi a prístupom „nedá sa“, či šikanovaním zo strany úradov a polície, tak im rozhodne nepomáha. Chcem malým a stredným podnikateľom pomôcť znova sa postaviť na nohy. Som totiž jeden z nich. Takže veľmi dobre viem, kde sú problémy a ako ich možno riešiť. Stačí len chcieť. Mesto môže zamestnávať množstvo domácich ľudí pri údržbe, výrobe a propagácii Zvolena. Chudobní a nezamestnaní Zvolenčania sú z tohto pohľadu naozajstnou hanbou politikov.

BÝVANIE

Štartovacie byty pre mladých – malé a lacné sú samozrejmosťou v normálnych mestách normálnych krajín. U nás zatiaľ vzácnym zázrakom.

ZÁBAVU

Mnoho starších ľudí kritizuje mládež, že je drzá, neúctivá a opitá. Aj keby to bola pravda, nie je to chyba mladých ľudí. Veď sme si ich vychovali my. Myslím si však, že to nie až také zlé. Hlúpe je však to, že im neukazujeme aj oveľa zaujímavejšiu a vzrušujúcejšiu zábavu ako diskotéky. Náš Zvolen je totiž veľmi staré mesto. Jeho podzemie, zem a múry sú plné akčných, vzrušujúcich, zaujímavých, hororových, ale aj krásnych a romantických príbehov. Treba ich mladým ľuďom len predstaviť a zapojiť ich do skvelej hry. Využiť mladícke nadšenie a tvorivosť. Odmeňovať za dobré nápady. Čo by za to dali v Hollywoode! No vo Zvolene zatiaľ na tieto poklady kašleme. Pred každými voľbami sa tu iba zdôrazňuje, čo sa doteraz urobilo. Prečo sú potom mladí Zvolenčania stále neveriaci a chudobní? Alebo sa politici tvária, ako spása Zvolena a zmena, hoci v politike kysnú už osem rokov. Kde boli doteraz? Čo je po nich vidno? Preto vyzývam všetkých mladých ľudí: Choďte voliť! A pomôžte zmeniť Váš život tak, aby ste vo Zvolene mohli zostať a byť spokojní!

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM