Jakub Forgács Správy

Práce na predstaničnom námestí pokračujú: Pribudne aj nový priechod, FOTO

S rekonštrukciou predstaničného námestia začala samospráva koncom septembra. Čo sa robí v týchto dňoch?

Ilustračný obrázok k článku Práce na predstaničnom námestí pokračujú: Pribudne aj nový priechod, FOTO
Zdroj: TASR/Silvia Tannhauserová

Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú. „V súčasnosti pracovníci odstraňujú staré dlažobné kocky a spevňujú podložie. V blízkej dobe vybudujú aj nový priechod pre chodcov, ktorý bude po novom ústiť priamo pred hlavný vstup do budovy železničnej stanice. Bude tiež riadne osvetlený,“ uviedol hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.

Parkovisko uzavreli

S rekonštrukciou predstaničného námestia začala samospráva koncom septembra. Parkovisko pred budovou železničnej stanice je počas výstavby uzavreté, v jeho priestore sú zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Na tomto mieste sa otáčajú autobusy a zároveň sú tam zastávky pre linky MHD číslo 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 a 14 smerujúce na sídliská Sekier, Zlatý Potok a Podborová.

„Je to rekonštrukciou jazdného pruhu pre autobusy MHD, ktorý nanovo vydláždia,“ poznamenal hovorca mesta Zvolen.

Bezpečnejšie a krajšie

Parkovisko sa zároveň stalo jediným vstupným miestom na vjazd ťažkej techniky, ako aj na prípadný zásah záchranných zložiek.

„Dočasné zrušenie parkoviska a presun zastávok MHD sú nevyhnutné pre rýchlosť a plynulosť prác. A hoci tento krok pravdepodobne vyvolá istú mieru nepohody u cestujúcich, odmenou za trpezlivosť bude pre všetkých Zvolenčanov moderné predstaničné námestie s vydláždenými plochami, väčším množstvom zelene či rozľahlejším parkoviskom. Po novom by sa naň dokonca malo zmestiť dvakrát toľko vozidiel, ako je to dnes,“ dodal Svatuška s tým, že cieľom obnovy predstaničného námestia je nielen skrášliť priestor, z hľadiska dopravy má byť tiež bezpečnejší.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM