Jakub Forgács Krimi

Pre vodu ratovali ľudí pod Pustým hradom: Primátorka zvolala krízový štáb, FOTO

Pre mnohých Zvolenčanov bola uplynulá noc dlhá a poriadne rušná. V teréne bola aj primátorka Lenka Balkovičová.

Ilustračný obrázok k článku Pre vodu ratovali ľudí pod Pustým hradom: Primátorka zvolala krízový štáb, FOTO
9
Galéria
Zdroj: FB Lenka Balkovičová

V pondelok predpoludním začala hladina Hrona i Slatiny nebezpečne stúpať aj vo Zvolene. „Na zásahy vyrazili naši dobrovoľní hasiči, podvečer sme do služby povolali aj chlapov z komunálneho strediska, ktorí niekoľko hodín plnili vrecia pieskom,“ uviedla na sociálnej sieti v utorok krátko pred 8.00 zvolenská primátorka Lenka Balkovičová.

Problémy pod Pustým hradom

„Voda sa vylievala do záhradkárskej osady na Podborovej, kde musela byť postavená protipovodňová zábrana. Odrezaná je chatová oblasť Červená medokýš, kde Slatina zatopila cestu. Nanešťastie na obchádzkovej trase vyvrátilo obrovský strom, takže do oblasti ani z nej prakticky nie je možné sa dostať,“ pokračovala so slovami, že našťastie sa hasičom podarilo uvoľniť cestu pre odtok vody valiacej sa z lesa pri Suchej kôrke – cestu medzinárodného významu sa tak podarilo sprejazdniť.

„Počas noci som videla mnoho vystrašených tvárí – vrátane tých detských. O pol druhej som dostala informáciu, že hrozí vyliatie Slatiny pri bytovke Pod Pustým hradom a bude potrebné vytvoriť priestor na prípadnú evakuáciu ľudí obývajúcich dvorovú časť. Okamžite sme s našimi policajtmi a ľuďmi zo sociálneho odboru vyrazili na miesto,“ uviedla primátorka.

Pre tamojších ľudí sprístupnili komunitné centrum a vytvorili im dočasné podmienky, v ktorých môžu prečkať. „Dopadlo to dobe. Nateraz,“ doplnila.

Ďalšie aktuálne správy

Zasadá krízový štáb

Na 8.00 zvolala Balkovičová ďalší krízový štáb, aby stanovili postup. „Situácia je síce momentálne stabilizovaná, predpoveď však hovorí o dažďoch aj v ďalších dňoch,“ dodala.

Zábery z rušnej noci vo Zvolene nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Pre vyčíňanie vodného živla ratovali aj ľudí pod Pustým hradom
9
Galéria
Zdroj: FB Lenka Balkovičová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM