Nicole Regecová Kultúra

PREHĽAD akcií na týždeň vo Zvolene a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí

Premýšľate, ako strávite nadchádzajúce dni? Pre Zvolenčanov sme urobili šikovný súpis toho naj, čo môžu zažiť. Čo si vyberiete vy?

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD akcií na týždeň vo Zvolene a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí
Foto: Nicole Regecová

TAK SI TU ŽIJEME (VÝSTAVA)

Do 2. septembra 2016 od 8:00 do 16:00, Galéria na Tehelnej

Do konca letných prázdnin si môžete prísť pozrieť skvelú výstavu výtvarníka Jána Kovalíka, ktorej diela sú vystavené v Galérií na Tehelnej. Určite sa zastavte vychutnať si kus dobrého umenia, ktoré poteší oko a pohladí dušu.

JEDNOTKA SAMOVRAHOV

30. augusta 2016 o 20:15, Europa Cinemas

Zhromaždite tím tých najnebezpečnejších väznených super zločincov na svete, dajte im do rúk najsilnejšie zbrane z vládnych zdrojov a pošlite ich na misiu, ktorej cieľom je poraziť záhadnú a nepremožiteľnú bytosť. Dôstojníčka americkej tajnej služby Amanda Waller je presvedčená, že to zvládne iba tajne zvolaná skupina nenapraviteľných jednotlivcov. Ako to však dopadne, keď si členovia jednotky uvedomia, že neboli vybraní, aby uspeli, ale za trest poslaní do vopred prehratého boja?

PRÁZDNINOVÁ DANCE PARTY

31. augusta 2016, U Alexa

Posledný augustový deň máte jedinečnú možnosť osláviť záver prázdnin. Miestny klub U Alexa si pripravil Dance Party, na ktorej bude hrať DJ Jano Vajda a DJ Michal Valach. Vytancujte sa do sýtosti.

VÝSTAVA KONÍ

1. septembra 2016 od 9:30, Podzámčok – Podzámocký dvor

Prvý septembrový deň na neďalekom Podzámčoku je ako stvorený pre deti, najmä tie, ktoré milujú zvieratká. Vo štvrtok tam totiž prebehne výstava koní všetkých plemien. Tešiť sa môžete aj na sprievodný program, napríklad kapelu PaciPaciFik.

BEH NOČNÝM ZVOLENOM

1. septembra 2016 o 18:30, Námestie SNP

Štvrtkové večery patria vo Zvolene športu. Aj tento si budete môcť zabehnúť pár príjemných kilometrov v krásnej prírode. Vítaní sú všetci bežci aj nebežci, bez ohľadu na vek či kondíciu. Jedinou podmienkou je radosť z behu.

HASIČSKÝ BENEFIČNÝ FUTBALOVÝ TURNAJ

2. septembra 2016 od 8:00, Štadión MFK Lokomotíva Zvolen

Na hasičskom benefičnom turnaji sa proti sebe postavia amatérske futbalové tímy. Hlavnou myšlienkou je, že celý výťažok z akcie poputuje na dobrú vec – pre oddelenie neonatonológie a JIRS. Pripravené sú aj sprievodné aktivity ako trampolína, štvorkolky či penový bazén.

NÁRODNÝ VÝSTUP NA PUSTÝ HRAD

3. septembra 2016 od 8:00, štart z Parku Ľudovíta Štúra

Každoročný výstup na Pustý hrad je tu. Už v sobotu sa bude o 8:00 štartovať zo Štúrovho parku. Predpokladané vítanie prvých návštevníkov hore na Pustom hrade je o 10:00. V areály budú prebiehať rôzne atrakcie – vystúpenia šermiarov a sokoliarov, hraná rozprávka či koncert skupiny PaciPaciFik. Špeciálnym hosťom bude Pavol Hammel.

ROZLÚČKA S PRÁZDNINAMI

3. septembra 2016 o 13:00, Zvolen-Kráľová, Lunterov Ranč

Všetci školáci sa môžu prísť spolu s rodičmi zabaviť v sobotu na Lunterov Ranč a užiť si posledné prázdninové chvíle. Bude sa súťažiť o naj koláčik či najkrajšie domáce zvieratko. Dospelý aj deti sa môžu povoziť na koňoch a poníkoch. Pripravený bude aj detský karneval – každý, kto príde v maske, bude odmenený.

ZVOLENČAN

4. septembra 2016 od 10:00, pri Regecentre

Najbližšiu nedeľu štartuje druhý ročník silovo-vytrvalostnej súťaže Zvolenčan. Príďte si zasúťažiť o ceny v hodnote až 300 eur a pochutnať si na guľáši. V rámci sprievodného programu pre deti nájdete maľovanie na tvár, skákací hrad a airsoft streľbu na terč. Všetko je zdarma.

VSTUP DO SNG ZADARMO

4. sepmtembra 2016, Zvolenský zámok SNG

Každú prvú nedeľu v mesiaci sú vstupy do múzeí a SNG zadarmo po celom Slovensku. Inak tomu nebude ani v septembri. Počas tohto dňa tak môžete navštíviť SNG na Zvolenskom zámku grátis.

Čítajte tiež:

FOTO: SIAF s takmer 115 000 návštev­níkmi. Najlepšou statickou ukážkou bombardér B-52

Keď je vo zvolenských podnikoch riadne veselo: Vtipné príhody čašníkov a servírok

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM