Jakub Forgács Správy

Prekvapivé výsledky na Sliači: V 1 zo 7 okrskov triumfovala nečakaná strana

V niektorých mestách a obciach sa, na počudovanie, výsledky výsledky v jednotlivých volebných okrskoch značne líšili. Dôkazom sú aj Sliač a Pliešovce.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivé výsledky na Sliači: V 1 zo 7 okrskov triumfovala nečakaná strana
26
Galéria

Parlamentné voľby sú za nami. Ako dopadli, vieme. Ich víťazom je Matovičovo hnutie OĽaNO, ktoré získalo 25,02 percenta hlasov, na druhom mieste skončil Smer-SD (18,29 %) a nasleduje Sme rodina (8,24 %). Miesta v parlamente si zabezpečili aj ĽSNS (7,97 %), SaS (6,22 %) a strana Za ľudí (5,77 %). Informácie zverejnil Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Po ohlásení oficiálnych výsledkov volieb sme vás informovali aj o tom, ako hlasovali ľudia vo Zvolene či okolitých obciach. Práve na výsledky volieb v našom okrese sme sa teraz pozreli podrobnejšie, aby sme vám priniesli ďalšiu zaujímavosť. V niektorých mestách a obciach sa totiž zrodili vskutku nevšedné výsledky, keď v jednej časti uspela úplne iná strana, ako v ostatných.

Dôkazom je aj Sliač, v ktorom triumfovalo OĽaNO (25 %) a druhý najlepší výsledok dosiahol Smer-SD (16,78 %). Mesto má však sedem volebných okrskov a kým v prvých šiestich väčšinou triumfovalo OĽaNO (iba v 4. a 6. tesne vyhral Smer-SD), v tom 7. dokázalo nečakane zvíťaziť KDH s 31,39 % pred druhým OĽaNOm (18,60 %) a Smerom-SD (11,62 %).

Zaujímavá situácia však nastala aj v Pliešovciach, kde sa z prvenstva tešil Smer-SD (24,01 %) pred OĽaNOm (16,24 %). V 1. a 2. volebnom okrsku opäť vyhral Smer-SD, hoci v 1. sa ĽSNS dostala na druhú pozíciu. 3. volebný okrsok priniesol nečakaného víťaza. So 43,50 % tu uspela koalícia PS a Spolu a OĽaNO skončilo až ďaleko za ňou (15,58 %). Tretie miesto sa ušlo ĽSNS (10,38 %).

V priloženej galérii si môžete pozrieť aj výsledky parlamentných volieb v obciach Zvolenského okresu!

Foto: ilustračné

Ste spokojní s výsledkami parlamentných volieb?

nie
Ucelený PREHĽAD: Výsledky parlamentných volieb v obciach Zvolenského okresu
26
Galéria
Zdroj: Štatistický úrad SR
Zdroj: Štatistický úrad SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM