Jana Mlynarova Krimi

Pri nehode autobusu sa ľahko zranilo sedem žiakov

Šťastie v nešťastí mali dnes ráno žiaci zo základnej školy v Ponikách v okrese Banská Bystrica, ktorí v autobuse mierili do lyžiarskeho strediska Košútka pri Hriňovej.

Vozidlo po zrážke s dvoma autami prerazilo zvodidlá nad potokom, prevrátilo sa na bok, pričom sa zachytilo medzi násypy.
Z 27 detí sa ľahko zranilo sedem. Vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci ich odviezli do zvolenskej nemocnice. Podľa jej riaditeľa Erika Valoviča dopoludnia vyšetrili štyri z nich, ani u jedného dieťaťa sa okrem odrenín a opuchov po narazení, nevyskytlo žiadne vážnejšie zranenie.
Ako TASR na mieste nehody povedala riaditeľka školy Mária Janovčíková, s deťmi bolo v autobuse ešte ďalších šesť dospelých osôb. Tí však neutrpeli žiadne zranenia. Deti boli vo veku 10 až 15 rokov. Autobus podľa nej neubrzdil za osobným autom, ktoré odbočovalo, prerazilo zvodidlá a prevrátilo sa cez potok. Na ceste bola vrstva snehu a ľadu a navyše aj hustá hmla.
Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej, nehoda sa stala krátko pred 9.00 h v Hriňovej, na rovnom úseku cesty. Autobus Karosa, ktoré viedol 53-ročný vodič z obce Poniky, sa zrazil s dvoma osobnými motorovými vozidlami BMW a VW Golf.
K nehode došlo po tom, ako vodič autobusu nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu vozidla, a neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky. Keď spozoroval pred ním idúce vozidlo, ktoré pri odbočovaní vľavo zastávalo na križovatke, po pribrzdení dostal šmyk, následkom čoho došlo k nárazu autobusu do zadnej časti auta. To bolo nárazom odhodené do protismeru, kde v tom čase prichádzalo ďalšie osobné motorové vozidlo, pričom došlo aj k ich zrážke. Autobus následne vybehol z cesty a prevrátil sa na bok.
Škody, ktoré vznikli pri dopravnej nehode, boli vyčíslené na približne 8000 eur. Na miesto dopravnej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru dopravy. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Všetci vodiči sa podrobili dychovej skúške, pričom alkohol ani u jedného nezistili.

zdroj:TASR

Pri nehode autobusu sa ľahko zranilo sedem žiakov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM