Jozef Sliacky Rôzne

Primátorovi a jeho zástupkyni poslanci schválili odmeny

Navrhované polročné odmeny vo výške 50 % úhrnu platov za obdobie jún až december 2010 schválili poslanci primátorovi mesta Zvolen Miroslavovi Kuseinovi na ostatnom zasadaní mestského parlamentu.

Hlava mesta tak dostane na konci roku k výplate ďalších 7770 eur. Primátor sa však – podľa vlastných slov – vzdá časti odmien v prospech školstva a charity.

Väčšina poslancov hlasovala aj za odmenu viceprimátorke Alžbete Staníkovej, a to rovnako vo výške 50 % úhrnu platov za obdobie jún až decembre 2010, čo v jej prípade činí 3044 eur. Odmena oboch je znížená percentuálnym podielom v zmysle zmien rozpočtu na rok 2010.

Ako sa píše v dôvodovej správe k tomuto bodu zasadania mestského parlamentu, primátorovi prináleží odmena okrem iného aj za riadenie procesov spojených s transparentnosťou a efektívnosťou pri verejných súťažiach na dodávku tovarov a služieb formou elektronických aukcií. Pri nich mesto ušetrilo viac ako 204 000 eur.

Odmeny primátorovi v prvom polroku 2010 ale poslanci neschválili. Hlasovalo vtedy za ne len osem z 19 prítomných poslancov. Jeho zástupkyni však odmeny v hlasovaní prešli.

Súčasťou najnovšieho schvaľovania boli aj odmeny pre hlavnú kontrolórku mesta Oľgu Poláškovú. Jej odmena však činí len desať percent úhrnu všetkých platov za pol roka. Keďže ale k 31. októbru rozviazala s úradom pracovný pomer, odmena bola o alikvotnú časť menšia. Celkove teda dosiahla 667 eur.

Primátorovi schválili poslanci polročnú odmenu naposledy vlani v novembri a predtým aj v júni. Pred rokom a pol sa však celej sumy vzdal v prospech školstva a sociálnych vecí, podobne aj viceprimátorka. Ako obaja deklarovali v novembri 2009, vzdať v prospech charity alebo slabších sa mali aj časti odmeny za druhý polrok 2009.

TASR

//Primátor Zvolena Miroslav Kusein (na snímke vľavo) po schválení odmeny pred poslancami prehlásil, že tieto peniaze venuje na sociálne veci a školstvo. Na fotografii Jána Beňa primátor Miroslav Kusein, ktorý kandiduje aj v nadchádzajúcich voľbách, v spoločnosti šéfa Smeru-SD Roberta Fica a banskobystrického župana a Kuseinovho predchodcu na zvolenskom primátorskom mieste Vladimíra Maňku. Vzadu poslanecký kandidát Jozef Ježík. //

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM