Martin Károly Rôzne

Pripravujú jachtársky kongres Skipper 2011

ZVOLEN (24. novembra 2011) – V piatok 25. novembra večer sa začína IX. ročník tradičného Medzinárodného kongresu jachtingu a vodného motorizmu Skipper 2011.

Účastníkov zo Slovenska a ďalších krajín Európy bude hostiť Horský hotel Poľana nad Hriňovou až do nedele 27. novembra.

Organizátori zo spoločnosti Felyma Zvolen pre nich pripravujú bohatý program – prednášky, prezentácie, ale i výstavu fotografií a videofilmy zo sprievodných súťaží Foto a Video s tematikou jachtingu a vodného motorizmu. Prezidentom kongresu je Milan Sedliačik, riaditeľom podujatia František Hropko.

Už predchádzajúce ročníky potvrdili opodstatnenie organizovať vždy na sklonku každého roka kongres s týmto zameraním,“ povedal pre portál Zvolen24 Milan Sedliačik počas záverečnej fázy prípravy podujatia. „Veď mnohí jachtári, vrátane zahraničných, ho majú pevne zakotvený vo svojom kalendári významných jachtárskych podujatí.

Práve kongres Skipper je miestom, kde jachtári nájdu dostatok priestoru pre získavanie aktuálnych informácií i na výmenu skúseností. Stretávajú sa na ňom jachtári, ktorí sú doma na Jadranskom mori, ale aj ďalší „morskí vlci“, ktorí prebrázdili svetové oceány od Aljašky cez Karibik až po Antarktídu. Tohto roku sa môžu účastníci tešiť na dokumenty z plavieb v okolí Malých Antíl, Panamy, Cookových ostrovov, Fidži, na legislatívne novinky týkajúce sa plavby v Jadranskom mori, pripravené sú aj prednášky o zdraví jachtárov či o jachtingovej dovolenke.

Text, foto a video: Martin Mázor

Jachting
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM