Správy

Prípravy pokračujú: Kedy sa Zvolenčania dočkajú novej kruhovej križovatky?

Investorom stavby je BBSK, ktorý pripomína, že po získaní stavebného povolenia bude nasledovať verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy pokračujú: Kedy sa Zvolenčania dočkajú novej kruhovej križovatky?
Zdroj: TASR

Prípravy na výstavbu kruhovej križovatky na Rákoši vo Zvolene pokračujú. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková s tým, že v súčasnosti pripravujú projekt na stavebné povolenie.

Investorom stavby je BBSK, ktorý pripomína, že po získaní stavebného povolenia bude nasledovať verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Podľa hovorkyne ho predpokladajú v jesenných mesiacoch. „Po jeho ukončení začneme so samotnou stavbou,“ zdôraznila.

Poslanci v minulosti schválili na rokovaní krajského zastupiteľstva sumu 500-tisíc eur na výstavbu križovatky. „Pripočítajme k nim 350-tisíc eur, ktoré už boli schválené v minulosti, spolu je to 850.000 eur vyčlenených na túto dôležitú križovatku z krajského rozpočtu,“ podotkol vlani poslanec BBSK za okres Zvolen Ján Beljak.

Kruhová križovatka v časti Rákoš by mala vzniknúť na vjazde do Zvolena v smere zo Sliača blízko bývalého nákupného strediska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM