Jakub Forgács Krimi

Prišla vám pokuta za jazdu po R1 počas SIAF-u? Takto sa môžete odvolať

Pokiaľ ste prechádzali rýchlostnou cestou z dôvodu, že ste na ňu boli odklonení pre uzavretie nespoplatnenej cesty I/69 počas SIAF-u 2017, je podľa slov polície možnosť odvolania sa proti rozkazu o uložení pokuty.

Ilustračný obrázok k článku Prišla vám pokuta za jazdu po R1 počas SIAF-u? Takto sa môžete odvolať
21
Galéria
Zdroj: MLD SIAF

Za posledné dni reaguje viacero ľudí na poštu, ktorá im bola doručená z Okresného úradu, z odboru dopravy v Banskej Bystrici. Mnohým bola totiž doručená výzva k zaplateniu pokuty za použitie rýchlostnej cesty R1, ktorá je spoplatnená.

„Síce tieto podnety nahnevaní vodiči adresujú polícii, nie je v našej kompetencii tento problém riešiť. Správcom rýchlostnej cesty je Národná diaľničná spoločnosť a o sankciách rozhoduje Okresný úrad. Rovnako nie sme organizátormi leteckých dní. Vieme vám však pomôcť s návodom, ako tento problém vyriešiť,“ uvádzajú policajti na svojej krajskej facebookovej stránke.

„Pokiaľ ste prechádzali touto cestou z dôvodu, že ste na ňu boli odklonení pre uzavretie nespoplatnenej cesty I/69, ktorá vedie medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, počas konania Medzinárodných leteckých dní SIAF 2017, ktorý sa konal dňa 26. augusta 2017 je možnosť odvolania sa proti rozkazu o uložení pokuty,“ píšu muži zákona.

Postup je nasledovný

„Keď vám príde rozkaz o uložení pokuty, že bol správny delikt spáchaný v čase keď prebiehali oslavy SIAF 2017, podáte písomnú žiadosť na Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici k zaujatiu stanoviska či mohlo v danom čase dôjsť k odklonu cestnej premávky z nespoplatnenej cesty na rýchlostnú cestu R1,“ radia policajti.

Ako dodávajú muži zákona, dopravný inšpektorát vám následne zaujme stanovisko, ktoré odošle žiadateľovi. Uvedené stanovisko môže žiadateľ využiť ako podklad k odvolaniu sa proti obdržanému rozkazu o uložení pokuty.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z tohtoročného SIAF-u!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Medzinárodné letecké dni SIAF 2019
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM