Správy Samospráva

Projekt plaveckého centra vo Zvolene má neistú budúcnosť: Viacerí poslanci mali výhrady

Komplex na športovanie by sa mal nachádzať v lokalite Zvolen, Západ-Bariny a okrem atletického oválu s dĺžkou 400 metrov s ôsmimi bežeckými dráhami by mali byť súčasťou projektu aj kúpalisko, mestská plaváreň a parkovacie miesta.

Ilustračný obrázok k článku Projekt plaveckého centra vo Zvolene má neistú budúcnosť: Viacerí poslanci mali výhrady
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Zatiaľ nie je jasné, či sa projekt Zvolenského plaveckého centra a ľahkoatletického štadióna v lokalite Bariny dočká výstavby. Zvolenskí mestskí poslanci mali v programe utorkového rokovania zámer na vyhlásenie súťaže, viacerí však mali k projektu pripomienky. Niektorí tiež na začiatku diskusie primátorku Lenku Balkovičovú žiadali o stiahnutie bodu z programu.

Výhrady poslancov

„Rokovanie o takomto bode programu nepovažujem za šťastné. Nebolo stretnutie na mestskom úrade, mali sme otázky, s ktorými sme sa obracali na úradníkov. Odpovede sme na ne nedostávali. Finančná komisia sa skončila tak, že čo nás zaujímalo, to sme sa nedozvedeli,“ povedala v diskusii poslankyňa Martina Mészáros Bariaková s tým, že násilne dávať materiál do zastupiteľstva nie je správne.

Súhlasili s ňou aj poslanci Peter Košík, Dušan Hruška, Miroslav Slížik i Matej Snopko.

„Podľa informácií, ktoré mám, by bolo toto hlasovanie protiprávne,“ spomenul. Primátorka však po celý čas hovorila, že je za to, aby bod v programe rokovania v utorok ostal. Na jej otázku, v čom by bolo hlasovanie protiprávne, jej Snopko odpovedal, že to nebude zdôvodňovať. „Je potrebné sa o tom rozprávať otvorene. Nie som vinná z toho, že sa nevieme zísť,“ podotkla. Niektorí poslanci sa tiež pýtali, z čoho chce mesto projekt zaplatiť, výhrady mali aj k tomu, že Bariny sú záplavovou oblasťou, kde sa očakáva možné stúpnutie hladiny od jedného do štyroch metrov.

Ďalšie aktuálne správy

Návrh neschválili

Po viac ako trojhodinovej diskusii však nakoniec poslanci zobrali na vedomie informáciu o krokoch na vyhlásenie súťaže návrhov pre plavecké centrum a štadión. Návrh, ktorý im predložila primátorka, však neschválili, chcú, aby tak urobila až vtedy, keď bude schválený územný plán pre lokalitu Bariny. Počas zasadnutia mestského zastupiteľstva, ktoré bolo v piatok 9. júla, totiž poslanci neschválili zmeny a doplnky k územnému plánu mesta.

Komplex na športovanie by sa mal nachádzať v lokalite Zvolen, Západ-Bariny a okrem atletického oválu s dĺžkou 400 metrov s ôsmimi bežeckými dráhami by mali byť súčasťou projektu aj kúpalisko, mestská plaváreň a parkovacie miesta. Mesto zverejnilo aj odhad investičných nákladov obidvoch variantov zámeru. Náklady pre možnosť s 25-metrovým bazénom sú 19 680 000 eur, ak sa však poslanci rozhodnú pre areál s 50-metrovým bazénom, suma by bola 24 720 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM