Tomas Gemza Rôzne

Projekt terénnej sociálnej práce pomohol v Hontianskych Moravciach 181 ľudom

Celkom 181 osôb bolo počas uplynulých dvoch rokov zapojených do projektu Rozvoj služieb starostlivosti o sociálne ohrozené osoby v obci Hontianske Moravce.

Dedina v okrese Krupina získala na projekt z Fondu sociálneho rozvoja nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 32.707 eur.
Ako TASR informovala terénna sociálny pracovníčka Miriam Dóczeová, cieľovou skupinou bola predovšetkým rómska komunita, nezamestnaní občania, ľudia so ZŤP a seniori. „Ja a moja asistentka sme počas trvania projektu poskytovali týmto ľudom sociálne poradenstvo, konzultácie, sprevádzanie a inú adresnú pomoc,“ povedala TASR.
Pomáhali im napríklad pri efektívnom využívaní dávok, uplatnení na trhu práce a hospodárení s finančnými prostriedkami. Monitorovali dochádzku detí do školy a podnecovali záujem o vzdelanie i po ukončení základnej školy. V oblasti zdravia sledovali napríklad dodržiavanie pravidelných lekárskych prehliadok a očkovaní.
Obec chce v pomoci ohrozeným skupinám pokračovať aj naďalej. „V prípade vhodnej grantovej výzvy v oblasti komunitnej sociálnej práce tak bude možné priamo nadviazať na výstupy tohto projektu,“ uzatvorila Dóczeová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM