Eva Drugdová Rôzne Správy

Prvé FOTO z Dní mesta Zvolen: Námestie v centre zaplnili stánky aj ľudia

Jedno z najväčších podujatí pod Pustým hradom je v plnom prúde! Zvolenčania sa môžu na Dňoch mesta zabávať až dva dni a naozaj si majú z čoho vyberať. Ako vyzerajú prvé zábery z akcie?

Ilustračný obrázok k článku Prvé FOTO z Dní mesta Zvolen: Námestie v centre zaplnili stánky aj ľudia
28
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste sa ešte nerozhodli, či sa na Dňoch mesta zúčastníte, možno vás inšpirujú naše zábery z piatkového dopoludnia na zvolenskom námestí. Stále máte možnosť prísť sa pozrieť na podujatie, ktoré trvá až do sobotňajšej noci. Vybrať si môžete z bohatého programu.

Lákajú program aj jarmok

Akcie na hlavnom pódiu v centre mesta v piatok začali už od 10:00 dopoludnia a návštevníci sa veru mali na čo pozerať. Nechýbal hudobný program, mažoretky, folkloristi, ale aj vystúpenia detí z umeleckej školy. Počasie bolo doobeda ideálne, a tak sa námestie pod Pustým hradom pomaly zapĺňalo domácimi aj cezpoľnými.

Ľudia obdivujú a nakupujú výrobky na jarmoku ľudových remesiel, no a popritom stíhajú sledovať zaujímavý program. Obrovský úspech zožali ukážky zneškodnenia páchateľa od našich policajtov. Všetci sa pristavili a so záujmom pozorovali, čo všetko dokážu. Nadšenie neskrývali najmä deti a ako nám prezradila učiteľka zo ZŠ Jilemnického, na to sa tešili najviac.

Celý deň sa námestím bude niesť veľa zábavy, ktorá vyvrcholí večer vystúpením Tomáša Bezdedu. Po ňom sa môžete tešiť na Band Queenmania či ZH Band. V centre mesta nájdete aj množstvo stánkov, s rôznymi dobrotami či ľudovými slovenskými výrobkami a taktiež stánky členov komisie prevencie. Medzi nimi sa okrem polície nachádzajú aj stánky Červeného kríža, CVČ Domino, Heuréky, Krajskej knižnice Ľ. Štúra a Romano Jilo Unionka Zvolen. „Som tu spolu s deťmi. Boli sme pozrieť stánky, ktoré sú tu, aj z pedagogického centra. Tam si vyskúšali okuliare opitosti,“ prezradila nám učiteľka Balcová.

Pýtali sme sa aj Zvolenčanov, ako sa im zatiaľ páči program. „Práve teraz sme prišli. Chceme to tu prejsť a všetky stánky popozerať. Páčia sa nám poníky. Prídeme asi skôr zajtra s deťmi. Teraz nemáme veľa času, odbehli sme len cez obedňajšiu prestávku,“ povedali manželia Martina a Peter.

Pozrite si FOTOREPORTÁŽ z piatkového dopoludnia na Dňoch mesta Zvolen v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Dni mesta Zvolen 2017
28
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM