Stanislav Černák Hokej

Prvé kvapky potu majú za sebou: Zvolenskí hokejisti začali s letnou prípravou

Svetový šampionát v Prahe a Ostrave je síce momentálne hokejovou udalosťou číslo 1, no netreba zabúdať ani na HKM Zvolen. Mužstvo odštartovalo letnú prípravu.

Ilustračný obrázok k článku Prvé kvapky potu majú za sebou: Zvolenskí hokejisti začali s letnou prípravou
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti HKM Zvolen odštartovali v utorok ráno prípravu na suchu pred novou extraligovou sezónou. V školskej telocvični vyronili prvé kvapky potu pod trénerským tandemom Josef Turek – Andrej Podkonický brankári Samuel Baroš a Roman Petrík a hráči Viktor Fekiač, Frederik Fekiač, Jakub Žilka, Jozef Kentoš, Ivan Jakubík, Tomáš Parobok, Ľubor Balko, Patrik Marcinek, Juraj Rožník a Ondřej Starý.

Počet hokejistov v príprave sa bude postupne zvyšovať, do kabíny pribudnú ďalší hráči už na budúci týždeň. „Áno, od nasledujúceho týždňa doplníme mužstvo niekoľkými hráčmi. Ďalší pribudnú po 20. máji, tretia várka príchodov je naplánovaná od 1. júna,“ uviedol pre oficiálny web klubu generálny manažér Milan Čanky a pokračoval, „Mužstvo budeme skladať tak, aby v konečnej fáze tréneri pracovali s asi dvadsiatimi piatimi hráčmi. Ďalší, ktorí budú trénovať individuálne, sa k tímu pripoja až v druhej fáze, keď sa pôjde na ľad. Konečná podoba kádra, ktorý vstúpi do nového ročníka extraligy bude známa v druhej polovici augusta po Memoriáli Pavla Zábojníka.“

Naberanie kondície potrvá do 26. júna. „Suchú fázu prípravy zakončíme testami fyzickej pripravenosti, podobne ako pred rokom. Tie neomylne ukážu, ako kto pracoval, čo má natrénované,“ prezradil na záver tréner Turek.

Foto: www.facebook.com/hkmzvolen

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM