Tlačové správy

Prvý zvolenský pivovar oslavuje v piatok 3. septembra 1. narodeniny s Petrom Nagyom a programom pre malých aj veľkých

V meste pod Pustým hradom nájdu domáci aj návštevníci takmer všetko, čo splní ich turistické, športové, nákupné, kultúrne či gastronomické chute. Od minulého roka sa môže Zvolen pýšiť aj domácim remeselným pivovarom.

Zdroj: Prvý zvolenský pivovar

Presne pred rokom prvýkrát načapovali v Prvom zvolenskom pivovare remeselné Pivo Vŕšky a už tento piatok, 3. septembra, vás majstri sládkovia pozývajú na veľkolepú oslavu 1. výročia otvorenia pivovaru s Petrom Nagyom, súťažou v pití piva, privátnymi prehliadkami a množstvom aktivít pre malých aj veľkých. Najväčšia párty vo Zvolene začne už o 15:30 v Parkovacom dome na Západe.

Už rok si pivkári na strednom Slovensku pochutnávajú na poctivom živom pive, ktoré sa varí na zvolenskom sídlisku Západ. Prvý zvolenský pivovar prvýkrát otvoril svoje brány v septembri 2020, po takmer dvoch rokoch príprav. Pod dohľadom skúsených majstrov sládkov sa v ňom varí Pivo Vŕšky v duchu jeho najstarších tradícií. Všetky pivká zachovávajú tradičné postupy výrobného procesu, sú nepasterizované, nefiltrované, kvasinkové a potešia nielen ozajstných pivných labužníkov, ale aj pivkárov s chuťou experimentovať.

„Pivo Vŕšky sa zrodilo v Terchovej, na úpätí oravských vrchov. Aj pivkári v srdci Slovenska dlho túžili po nefalšovanom živom pive, preto sme sa rozhodli priniesť ho do Zvolena. Po takmer dvoch rokoch príprav a tvrdej práce sme v roku 2020 otvorili v Parkovacom dome na sídlisku Západ Prvý Zvolenský pivovar, kde pod dohľadom majstrov sládkov varíme naše vlastné Pivo Vŕšky. Spája v sebe remeselnú kvalitu a poctivú plnú chuť domácich surovín. Všetky druhy Piva Vŕšky sú varené tradičným českým spôsobom s dodržaním pôvodnej tajnej receptúry,“ uviedol Lukáš Richtárech, majiteľ Prvého zvolenského pivovaru.

Nenechajte si ujsť najväčšiu párty vo Zvolene

Presne rok od veľkolepej otváracej párty pivovaru, v piatok 3. septembra, sa na rovnakom mieste bude sláviť prvý rok poctivého zvolenského pivka. Malí aj veľkí sa môžu tešiť na dobré jedlo, skvelé pivko, atraktívny hudobný program a množstvo sprievodných aktivít:

  • Súťaž v pití piva
  • Prezentácia záchrannej a požiarnej techniky
  • Balóniky a maľovanie na tvár
  • Penová párty
  • Gril špeciality a pizza z pece od Taliana
  • Privátne prehliadky pivovaru
  • Tombola

Hudobný program:

  • Peter Nagy
  • CIMBALOWICA & Šaňo Lorinčík
  • Tereza Králiková
  • Jana Fillová
  • ZUZANA DANCE

Nenechajte si ujsť najväčšiu párty vo Zvolene! Príďte sa rozlúčiť s letom a osláviť 1. narodeniny Prvého zvolenského pivovaru už tento piatok 3. septembra do Parkovacieho domu (Tulská 6). Vstup na podujatie je voľný a program začína už o 15:30. Vďaka virtuálnej prehliadke Matterport môžete nahliadnuť priamo do srdca pivovaru už teraz.

Zdroj: Prvý zvolenský pivovar

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Prvý zvolenský pivovar
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM