Tlačové správy

R. SCHALLER: PRIMÁTOROM ZVOLENA SA CHCEM STAŤ V ČESTNOM SÚBOJI

Kandidát na primátora mesta Zvolen a riaditeľ letiska Sliač Ing. Roland Schaller odriekol svoju účasť na predvolebnej diskusii kandidátov, ktorá sa koná v stredu 31. októbra. Namieta zaujatosť moderátora aj okruh tém, ktoré boli do diskusie vybraté.

Ilustračný obrázok k článku R. SCHALLER: PRIMÁTOROM ZVOLENA SA CHCEM STAŤ V ČESTNOM SÚBOJI
Zdroj: Roland Schaller

Už túto stredu sa vo Zvolene uskutoční diskusia demokratických kandidátov na post primátora. „To, čo sa najskôr javilo ako dobrá príležitosť predstaviť moje vízie o správe mesta na ďalšie štyri roky sa krátko pred konaním diskusie zmenilo na niečo celkom iné – akciu, ktorú ja osobne vnímam ako súčasť kampane terajšej primátorky. Z tohto dôvodu som sa napokon rozhodol akcie nezúčastniť,“ vyhlásil dnes R. Schaller.

Pôvodne bola diskusia organizovaná regionálnymi týždenníkmi MY a mala ju moderovať interná redaktorka. Niekoľko dní pred konaním akcie sa však mnohé zmenilo. Organizátorom už nie je len vydavateľstvo Petit Press, ale aj mimovládne organizácie, združené okolo Centra komunitného organizovania, teda organizácie, ktorá v minulosti spolu s Centrom pre trvalo udržateľné alternatívy v komunálnych voľbách aktívne podporovala súčasnú primátorku Lenku Balkovičovú. Výmena nastala aj na poste moderátora. „Pán Kajo Milan Zbořil ako jeden z koordinátorov Centra komunitného organizovania nemá moju dôveru a neverím, že diskusiu bude viesť nestranne. V minulosti sa totiž práve prostredníctvom podpory zoznamu tzv. 25 statočných zapojil do kampane a aktívne podporoval súčasnú primátorku,“ vyhlásil ďalej nezávislý kandidát na primátora.

Ďalší problém vidí v témach diskusie. Tie sa sústredia primárne na okruhy predvolebného programu kandidátky Balkovičovej. „Mesto Zvolen a jeho obyvatelia však majú aj iné problémy, ako je vlastníctvo zámku alebo hádky o tom, či má mať bazén 25 alebo 50 metrov,“ konštatuje R. Schaller a dodáva: „Je prirodzené, že sa súčasná primátorka snaží upriamiť pozornosť na veci, ktoré síce možno rozpracovala, no nebola schopná dotiahnuť do konca. Prečo jej v tom ale asistujú organizátori údajne nestrannej diskusie tým, že sa témy tak nápadne prekrývajú?“ Vybrané okruhy otázok označil za ďalší dôvod, pre ktorý sa diskusie napokon nezúčastní, hoci tak prišiel o priestor na prezentáciu v novinách MY a na internete.

Svoje predstavy a plány so Zvolenom chce Roland Schaller predstaviť obyvateľom Zvolena v predvolebnej diskusii, ktorú na neutrálnej pôde organizuje verejnoprávny rozhlas RTVS a bude naživo vysielaná na Rádiu Regina Stred dňa 6. novembra o 15.00. Riaditeľ letiska Sliač a kandidát na post primátora Zvolena Ing. Roland Schaller na záver vyhlásil: „Som presvedčený, že komunálne voľby sú možno ešte dôležitejšie a na život ľudí majú ich výsledky väčší vplyv, ako voľby parlamentné. Uchádzam sa o dôveru Zvolenčanov a verím, že ju získam v čestnom a férovom súboji už o niekoľko dní – v sobotu 10. novembra v komunálnych voľbách. Všetkých Zvolenčanov pozývam využiť ich právo a rozhodnúť a budúcnosti svojho mesta.“

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Roland Schaller
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM