Michal Majer Rôzne

Radvaň park s novinkou: Športový obchod obsadí 5000 m2

Do expanzívnych plánov najväčšieho európskeho predajcu potrieb pre športové aktivity a voľný čas - firmu Decathlon - na Slovensku pribudla Banská Bystrica. Tretiu predajňu otvoria v novo budovanej nákupnej zóne Radvaň park v južnej časti mesta!

Predajná plocha banskobystrickej pobočky dosiahne v prvej etape podľa predloženého zámeru 2 480 m2 a ihrisko ďalších 511 m2. Investor ju plánuje rozšíriť a po dokončení bude pre zákazníkov k dispozícii 4 582 m2 úžitkovej plochy a 768 m2 veľké ihrisko. Náklady na výstavbu odhadli na 1,8 milióna eur. Komplex bude priamo susediť s predajňou nábytkárkeho reťazca Kika, ktorú otvoria na jeseň.

Budova Decathlonu je súčasťou rozširovania OC Radvaň park pod označením „Retail F“. Investor zóny, ktorým je bratislavská spoločnosť Real Building Group, okrem toho poskytol materiál na posúdenie orgánom životného prostredia týkajúci sa objektov „Retail D“ a „Retail E“.

Ako uviedol portál etrend.sk, pôjde o budovy typu big box za 3 milióny eur a ich predajná plocha dosiahne spolu 14 266 m2 rozdelených medzi 25 samostatných obchodných jednotiek s odevmi, hračkami, drogistickými potrebami, kaviarňou a rýchloobčerstvením. Plánovené otvorenie ďalšej fázy rozširovanie OC Radvaň park avizuje investor na jeseň 2013.

Decathlon je od roku 2008 vlajkovým maloobchodným reťazcom francúzskej siete Oxylane. Okrem domovského Francúzska pôsobí v ďalších 17 krajinách, kde má viac ako 535 obchodov a zamestnáva 50 tisíc ľudí. Od konkurencie sa odlišuje tým, že sa pri jeho prevádzkach nachádzajú ihriská, v ktorých si zákazník môže vyskúšať tovar a každá predajňa reflektuje aj na lokálne zvyklosti a rozšírený šport a v závislosti od toho obohacuje sortiment o ďalšie produkty.

Obchodné centrum Radvaň park sa nachádza v južnej časti mesta Banskej Bystrice medzi Zvolenskou cestou a Sládkovičovou ulicou. Prvú etapu, ktorá priniesla 20-tisíc m2 predajnej plochy, otvorili koncom júna. Pozostáva z dvoch samostatných obchodných domov a dvoch retailových boxov. Tie samostatné obsadili už skôr ohlásené nábytkové domy Kika a Möbelix.

V parku sa usídlili predajne Jysk, Decodom – Panama, EuroSofa, Vegas, Styler, Komandor, Pre deti.sk či Siko kúpelne. V septembri sa do nových priestorov presťahuje Mounfield a neskôr otvoria aj OD Kika. V druhej fáze na jeseň 2013 pribudne parku ďalších 13-tisíc m2 predajných plôch a celkovo 1300 parkovacích miest pre zákazníkov.

Avizovaná predajňa potravín sa aktuálne nespomína. „Čo sa týka potravín, jednáme momentálne s troma reťazcami, ktorí majú záujem byť v zóne. Ich mená nechcem konkretizovať, nakoľko obchodné dohody sa ešte rodia,“ uviedol konateľ bratislavskej spoločnosti Real Building Group Peter Kysela.

Rieši sa podľa neho veľkosť formátu, pričom jedna z možností je veľký formát potravín. Ďalšou je viac expandujúcich menších potravín. Ďalšie značky chce investor zóny spresniť začiatkom septembra, kedy budú podpísané dohody.

Zdroj: etrend.sk Vizualizácia: Decathlon

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM