Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Pod kabát sa zahryzne chlad, na východe budú aj prehánky

V nedeľu bude prevažne polooblačno. Teploty 5 až 10 stupňov C. Meninovými oslávencami sú Simonky a Šimonovia. Ak idete na hory, pripravte sa na sneženie.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Pod kabát sa zahryzne chlad, na východe budú aj prehánky
Zdroj: TASR

Na západnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 7 až 4 a najvyššie denné 7 až 10 stupňov C.

Na strednom Slovensku prevažne oblačno. Najnižšie ranné teploty 6 až 1 a najvyššie denné 5 až 9 stupňov C.

Na východnom Slovensku polooblačno až oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 6 až 2 a najvyššie denné 5 až 9 stupňov C.

Meniny majú Šimon a Simona

Šimon a Simona v preklade znamenajú „počúvajúci, počúvajúca“. Šimonovia aj Simony, ktorí majú spolu meniny 30. októbra, sú pozoruhodné osobnosti. Sú inteligentní, dokážu ovplyvňovať názory ľudí a vedia, ako a koho majú na svoje danosti upozorniť. Uplatniť sa môžu napríklad v politike alebo v obchode.

Nemožno o nich povedať, že sú spoločenskí. Radi sa uzatvárajú do svojho malého vnútorného sveta. Napriek nie vždy vhodnej životospráve majú pevné zdravie. Je podmienené dostatkom spánku.

Stalo sa doma

1956 – Narodil sa v Bratislave politik (Strana demokratickej ľavice – SDĽ, Sociálnodemokra­tická alternatíva – SDA), exminister školstva (1998–2002) a súčasný primátor Bratislavy MILAN FTÁČNIK.

1944 – Nemeckí vojaci vypálili obec Vinné.

Stalo sa vo svete

1959 – Začalo svoju činnosť pražské divadlo Semafor.

1995 – Občania kanadskej provincie Québec rozhodli v referende, že táto najväčšia frankofónna provincia zostane súčasťou Kanady.

Skladba dňa

Hudobnou narodeninovou oslávenkyňou je Francúzka Jessica Merquez (1978), ktorá sa preslávila v speváckej súťaži podobnej SuperStar – La Star Academy. Po jej skončení vydala v roku 2002 svoj prvý singel Si Fragile.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM