Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Uvidíme falošnú sestru v akcii, oslavuje tvrdý diktátor

Teplota sa bude pohybovať len okolo nuly, pozor na poľadovicu. Bude aj poriadne fúkať. Meniny oslavujú Stanislavovia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Uvidíme falošnú sestru v akcii, oslavuje tvrdý diktátor
Zdroj: YouTube.com

Počasie

Polooblačno až oblačno, na severe miestami snehové prehánky. Teploty –1 až 4 stupňov Celzia. Počasie u nás ovplyvňuje tlaková níž.

Oslavuje Stanislav

Meno má slovanský pôvod a znamená „upevní slávu, získavajúci slávu vytrvalosťou“. Stanislavovia majú dosť strohú, suchú náturu. Hovoria neraz takým ostrým tónom, až ľudí od seba odháňajú. Svoje pevné zásady sa snažia vnucovať aj iným a ich spôsob komunikácie je nepríjemný, drsný.

Zvyčajne sa Stanislavovia v zamestnaní stávajú vedúcimi pracovníkmi, ktorí myslia len na to, ako budú všetkých pevnou rukou dirigovať. V práci sa vrhnú na akékoľvek odvetvie, dôležité je, že sa realizujú a dosiahnu, čo si zaumienili.

V priateľstve sú fanatickí, požadovační, aj verní, ale nie bezvýhradne. Neradi strácajú čas s ľuďmi, s ktorými si nemajú čo povedať. Aj ich citový život je skôr drsný. Láska je pre nich prežitok a ženskú dušu sa vôbec neusilujú pochopiť.

Stalo sa na Slovensku

1906 – Narodila sa v Barchove (ČR) herečka a astrologička VILMA JAMNICKÁ. Zomrela 12.8.2008 v Bra­tislave.

1912 – Narodil sa v Komárne lekár VILIAM THURZO, zakladateľ onkologického výskumu na Slovensku. Zomrel 2.3.1984.

Stalo sa vo svete

1907 – Francúzsky konštruktér Paul Cornu zostrojil prvý vrtuľník, s ktorým v tento deň na krátku chvíľu úspešne vzlietol.

2010 – Zomrel známy český sexuológ a psychiater MIROSLAV PLZÁK, autor prvej vysokoškolskej učebnice o poruchách v manželskom spolužití. Narodil sa 25.8.1925.

Skladba dňa

V roku 1955 sa narodila americká herečka a tiež speváčka Whoopi Goldberg. Pesničky z filmu Sestra v akcii patria k naozaj veľkým hitom.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM