Prokop Slováček Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: V noci už primrzne, oslavujú Karolovia aj Puff Daddy

Dnes si pripomenieme smutné výročie vraždy študenta Daniela Tupého, zvolenie Ronalda Reagana za prezidenta USA, i narodeniny kráľa rapu.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: V noci už primrzne, oslavujú Karolovia aj Puff Daddy
Zdroj: TASR

Počasie

V piatok sa budú teploty na celom území Slovenska pohybovať cez deň do 9 stupňov, v noci však môžu poklesnúť aj pod bod mrazu. Najvýraznejšie na strednom až – 4 stupne.

Oslavuje Karol

Karol pochádza zo staronemčiny a znamená „muž, manžel“ a vzniklo z neho aj slovo kráľ. Dominantnými vlastnosťami Karola je vôľa, aktívnosť, mravnosť a dynamizmus. Keď sa Karolovia do niečoho pustia, nič ich nezastaví.

Je ťažké spriateliť sa s nimi. Sú pôžitkári a majú radi svoje pohodlie. Karolovia sú aj inteligentní, majú vodcovského ducha a rozhodujú sa subjektívne. Takmer vždy sú šéfmi, či v priemysle alebo obchode.

Stalo sa na Slovensku

1918 – V Prahe bez predchádzajúcej konzultácie so Slovenskou národnou radou (SNR) vymenovali dočasnú slovenskú vládu na čele s Vavrom Šrobárom.

2005 – V Bratislave bol zavraždený študent Daniel Tupý. Jeho smrť vyvolala veľa dohadov a vlnu protestov proti neonacizmu.

Stalo sa vo svete

1879 – Američan James Ritty získal patent na mechanickú registračnú pokladnicu, na ktorej bolo vidno účtované ceny.

1890 – V Londýne uviedli do prevádzky prvý elektrifikovaný systém podzemnej dráhy na svete.

1980 – Za 40. prezidenta USA zvolili republikánskeho kandidáta Ronalda Reagana.

Skladba dňa

V roku 1969 sa narodil Puff Daddy, vlastným menom Sean John Combs. Úspech mu priniesol singel Can't Nobody Hold Me Down z roku 1997. Rovnako úspešný bol aj singel I'll Be Missing You, vydaný v júni 1997.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM