Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: V utorok sa ochladí. Záver augusta je ale teplý

Pripomíname si tragédiu, ktorá sa udiala v Devínskej Novej Vsi pred šiestimi rokmi i narodenie autorky Frankensteina.

Ochladí sa

V utorok 30. augusta počítajme s ochladením, podľa informácií Slovenského meteorologického ústavu bude prevažne oblačno a miestami na rad prídu aj prehánky, dážď, ojedinele i búrky. V priebehu dňa sa oblačnosť postupne zmenší.

Na tridsiatky síce môžeme zabudnúť, ale bude stále teplo, denné maximá sa dostanú na 23 až 28 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove bude 18 až 23. Na horách vo výške 1500 stupňov nás prekvapí sviežich 8°C. Zafúka severný vietor o rýchlosti 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch dosiahne miestami okolo 14 m/s (50 km/h).

Ruža pre Ruženu

Meno Ružena má latinský pôvod a znamená „ruža“. Ide o dámy, ktorých reakcie sú pre okolie nečitateľné, sú radi v strede pozornosti, obľubujú spoločnosť. Navyše sú sčítané, stoja si za svojim, sú sebavedomé i panovačné. Rodina je im všetkým. U nás je toto meno aktuálne používané len zriedka.

PREČÍTAJTE SI: Liečivá baza je späť na scéne. Teraz už je naozaj čierna + RECEPT

Pohľad späť

V 1797 sa narodila britská spisovateľka MARY SHELLEYOVÁ, autorka románu Frankenstein. V roku 2003 zomrel americký herec CHARLES BRONSON, ktorý sa preslávil westernami ako napr. Vtedy na západe a Sedem statočných.

Tento deň v roku 2010 je obzvlášť smutný pre obyvateľov bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Druhú najkrvavejšiu streľbu v histórii našej krajiny má na vedomí Ľubomír Harman. Štyridsaťosemročný muž začal streľbu v jednom zo sídliskových bytov. Zavraždil pritom štyri ženy a 12-ročného chlapca.

To ale nebolo všetko, zastrelil aj muža pri vchode do obytného domu, krátko na to začal páliť aj po okoloidúcich. Jeho obeťou sa stala tiež žena, ktorá sa v čase streľby ocitla na balkóne. Muža spacifikovala strelou do hrude polícia a ten si následne sám strelil do hlavy.

Whitesnake – Is This Love

V roku 1950 sa v anglickom Middlesbrough narodil exgitarista skupiny Whitesnake Micky Moody, ktorý v nej hral v do roku 1984.

My si od tejto formácie hráme známy song Is This Love.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM