Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Záver víkendu bude daždivý, na väčšine krajiny s prehánkami

Blíži sa jeseň a aj to pocítime. Dnes bude prevažne oblačno, prehánky, teploty do 21 °C. Meniny majú Eugénie. Pranostika hovorí: September z poľa ber.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Záver víkendu bude daždivý, na väčšine krajiny s prehánkami
Zdroj: TASR

Západ: Na západnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 15 až 12 a najvyššie denné 18 až 21 stupňov C.

Stred: Prevažne oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 14 až 9 a najvyššie denné 16 až 20 stupňov C.

Východ: Prevažne oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 14 až 10 a najvyššie denné 16 až 20 stupňov C.

Meniny má Eugénia

Toto meno gréckeho pôvodu v preklade znamená „urodzená“. Už ako dievčatká túžia po nezávislosti. Priťahuje ich všetko nové a nepoznané. Čo sa týka nadviazania citového vzťahu, rozhodne nezostanú nepovšimnuté. Žiť s nimi nie je jednoduché. Eugénie majú priemerné zdravie.

Prospeje im dostatočný odpočinok a pravidelná strava. Ovplyvňuje ich planéta Mars. Šťastné farby Eugénie sú červená a fialová. Ochranné rastliny púpava a rozmarín, ochranné kamene diamant a jaspis. Eugénie sú ženy, ktoré si vždy určia presný cieľ.

Stalo sa doma

1848 – Vypuklo prvé ozbrojené povstanie Slovákov v moderných dejinách – tzv. septembrové povstanie, trvalo do 28.9.1848.

2003 – Bolo slávnostne otvorené Národné tenisové centrum (NTC).

Stalo sa vo svete

1947 – Oficiálne vznikla americká tajná služba: Central Intelligence Agency (Ústredná spravodajská služba) – CIA.

1990 – Lichtenštajnsko sa stalo členom OSN.

Skladba dňa

V hudobnom kalendári spomíname na Jamesa Marshalla „Jimiho“ Hendrixa (* 27. november 1942, Seattle – † 18. september 1970, Londýn). Bol americký blues rockový hudobník, gitarista, spevák a skladateľ.

Mnohí hudobní historici ako aj fanúšikovia Hendrixa považujú za najvplyvnejšieho a najtalentovanej­šieho gitaristu v dejinách rocku a za kultúrnu ikonu. Celosvetovo slávnym sa stal v roku 1967, v roku 1969 bol hlavnou hviezdou festivalu vo Woodstocku. Zomrel predčasne, po neúmyselnom predávkovaní liekmi v roku 1970.

Ilustračné foto, TASR

Jimi Hendrix
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM