Michaela Mozolányová Krimi

Razia Národnej kriminálnej agentúry rovno na ceste: Muži v aute viezli pervitín na až vyše 15 000 dávok!

Policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch mužov z obzvlášť závažného zločinu spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa polície v aute prevážali pervitín až na vyše 15 000 dávok!

Ilustračný obrázok k článku Razia Národnej kriminálnej agentúry rovno na ceste: Muži v aute viezli pervitín na až vyše 15 000 dávok!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici obvinil Jozefa (59) a Pavla (39) z Lučenca z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, spáchaný formou spolupáchateľstva.

Podľa vyjadrenia policajnej hovorkyne Márie Faltániovej, si Jozef(59) a Pavol (39) po predchádzajúcej vzájomnej dohode spoločne zadovážili dva mikroténové sáčky s obsahom kryštalickej látky, ktorú viezli v aute značky Fiat Fiorino QUBO. V utorok ich však na ceste v obci Mýtna zastavili príslušníci Národnej kriminálnej agentúry. „Pri následnej prehliadke auta našli policajti pri sedadle spolujazdca čierne plátené vrecúško, v ktorom sa nachádzali dva mikroténové sáčky s obsahom bielo-žltej kryštalickej látky,“ uviedla.

Zaistená látka bola podrobená expertíznemu skúmaniu Kriminalistickým a expertíznym ústavom PZ. „Expertíza potvrdila, že sa jedná o pervitín s hmotnosťou takmer 195 gramov. Z tohto množstva je možné vyrobiť 3914 až 15 657 obvykle jednorazových dávok, čo predstavuje hodnotu minimálne 39 140 eur,“ informovala Faltániová. Podľa jej slov boli obidvaja obvinení umiestnení do policajnej cely a vyšetrovateľ už spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvinený Jozef (59) bol v minulosti už viac krát súdne trestaný za majetkovú a drogovú trestnú činnosť, naposledy v januári 2014 bol odsúdený za drogy.

Foto: KRPZ

Policajná razia na ceste
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM