Jakub Forgács Správy

Rázna reakcia na ÚTOKY medveďov a výzva ministrovi: Budaj, odstúp! VIDEO a FOTO

Desiatky ľudí s transparentmi sa zišli na protestnom zhromaždení. Vystúpila aj vdova po obeti útoku medveďa.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Po piatkovom útoku medveďa v obci Horná Ves (okres Žiar nad Hronom) sa podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Roman Malatinec rozhodol podniknúť ďalšie kroky. Videom na sociálnej sieti vyzval ľudí na účasť na protestnom zhromaždení „Dosť bolo nečinnosti a klamstiev Ministerstva životného prostredia! Žiadame reguláciu medveďa hnedého!“ v Banskej Bystrici.

Výzva k odstúpeniu

Protestujúci sa stretli v stredu krátko popoludní na parkovisku na Mičinskej ceste, odkiaľ prešli mestom až pred budovu Štátnej ochrany prírody SR v Banskej Bystrici, kde sa konal protest. Práve tu sa pred prítomných postavil Malatinec, ktorý prečítal stanovisko protestujúcich.

V ňom sa uvádza, že boli nútení ísť do otvoreného štrajku. „Naši občania sú utláčaní vplyvom nezmyselného ochraňovania medveďa hnedého,“ povedal Malatinec.

„My občania Slovenska žiadame odstúpenie ministra životného prostredia SR pre jeho neschopnosť a neodbornosť,“ zaznelo v stanovisku.

Slová vdovy

Protestu sa zúčastnili aj starostovia z Podpoľania, od Kremnice či z Liptova a desiatky ďalších ľudí. Tí držali transparenty s nápismi ako „Budaj, odstúp“, „Máme právo na bezpečie!“, „V dedinách máme bývať my, nie medvede."

Prítomným sa prihovorila aj pozostalá po Dušanovi Mydliarovi, ktorý pred rokom zahynul po útoku medveďa. Aj jej dojemné slová si môžete vypočuť v priloženom videu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Protest pred budovou Štátnej ochrany prírody reaguje na útoky medveďov
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM