Jakub Forgács Správy

Rázna zmena vo zvolenskej nemocnici: Na jednom z oddelení rapídne pribudlo lôžok

Z 32 až na 80. Tak stúpol počet lôžok na Internom oddelení v Nemocnici Zvolen. Čo bolo hlavnými dôvodmi?

Ilustračný obrázok k článku Rázna zmena vo zvolenskej nemocnici: Na jednom z oddelení rapídne pribudlo lôžok
Zdroj: TASR

Nemocnica Agel Zvolen operatívne zareagovala na aktuálne potreby pacientov a v rámci zvyšovania kvality svojich služieb významným spôsobom zvýšila kapacitu tamojšieho Interného oddelenia až na 80 lôžok. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK

"Interné oddelenie funguje v nemocnici od roku 1942, kedy vznikol pôvodný spoločný pavilón a dnes je to naše základné oddelenie. Do marca sme mali len 32 lôžok a päť lôžok JIS, ale od marca sme urobili efektívne reštrukturalizácie aj s Geriatrickým oddelením a dnes ponúkame našim pacientom až 80 lôžok a päť lôžok JIS,“ vysvetľuje zmeny námestník pre zdravotnú starostlivosť Ján Haško.

Tieto zmeny si vyžiadal život, chod nemocnice, ale tiež snaha pritiahnuť do nemocnice mladých lekárov. "Najčastejšie diagnózy, s ktorými sú pacienti prijímaní na interné oddelenie je vysoký tlak, ischemická choroba srdca, zápalové ochorenia, teda kompletné portfólio internistických diagnóz,“ dodáva J. Haško.

"Zloženie našich pacientov je 60:40 v prospech mužov, prevažne ide o vekovú kategóriu seniorov.Minulý rok sme hospitalizovali na internom oddelení 1400 pacientov, 450 na JIS. Dnes máme v priemere 250– 280 pacientov mesačne,“ dodáva námestník J. Haško.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM