Stanislav Černák Futbal

Rekonštrukcia futbalového štadióna: Návrhy jednotlivých krokov financovania, ktorý subjekt, čo zacvaká?

Na všetko treba ísť postupne, nevynímajúc taký veľký krok akým je rekonštrukcia futbalového štadiónu. Prinášame vám navrhované postupné kroky, ktorých bude až 9. Dozviete sa aj, ktorý subjekt, čo zaplatí...

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia futbalového štadióna: Návrhy jednotlivých krokov financovania, ktorý subjekt, čo zacvaká?
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa predbežného modelu financovania rekonštrukcie futbalového štadiónu vo Zvolene by mala jeho rekonštrukcia stáť 2,37 milióna eur! Financovanie by malo byť rozdelené medzi štyri subjekty. Jednotlivé sumy nájdete TU.

Ako na poslednom zasadaní mestského zastupiteľstva vyhlásil hlavný architekt mesta Zvolen Peter Kašša, tento model počíta s tým, že rekonštrukcia futbalového štadióna bude ukončená do konca roka 2015.

9 stavebných objektov

„Celá rekonštrukcia je rozdelená do 9 stavebných objektov a každému partnerovi je prisúdený stavebný objekt. V tomto duchu sa niesli aj naše rokovania. Dohodli sme sa na tom, že budeme postupovať po jednotlivých stavebných objektoch,“ objasnil na zasadaní zastupiteľstva Kaš­ša.

Poslancami schválený predbežný model financovania zahŕňa takéto postupné kroky. Prvý objekt by podľa tohto modelu malo byť asanovanie východnej tribúny a ľahkej atletickej dráhy. To by podľa slov Petra Kaššu zabezpečila spoločnosť MFK Lokomotíva a.s. „Druhým krokom bude vybudovanie nového objektu šatní, ako aj sociálno-hygienických objektov, dva bufety. To zabezpečí Mesto Zvolen,“ objasnil ďalší krok hlavný architekt mesta a pokračoval, „Ďalším krokom budú 2 tribúny pozdĺž dlhších strán ihriska. Teda východná a západná. To zabezpečí zas SFZ.“

Tribúny, parkoviská

My ešte dodáme, že východná tribúna bude mať kapacitu 868 divákov, západná 889, spolu sa na obe tribúny zmestí 1757 fanúšikov. Ako ďalej informoval Peter Kašša, tak základové konštrukcie zabezpečí MFK Lokomotíva Zvolen, východné parkovisko, ktoré je na mieste terajšej tribúny zabezpečí mesto Zvolen. „Kapacita tohto novovytvoreného parkoviska bude 50 miest,“ doplnil hlavný architekt.

Severné parkovisko, s počtom 84 parkovacích miest, budované zatiaľ nebude, ostane tam trávnatá plocha, ktorá bude využívaná pri vysokých návštevnostiach. Západné parkovisko s kapacitou 70 a 46 miest zabezpečí firma Drive s.r.o. ako vlastník susedného pozemku. Chodníky a oplotenie pôjde z vrecák MFK Lokomotíva a.s.

„Takýmto spôsobom je v predbežnom modely financovania navrhnuté finančné prerozdelenie predpokladaného nákladu a realizácia projektu. Každý z partnerov sa bude musieť aktívne podieľať na realizácii a navrhované investície bude musieť aj realizovať,“ zakončil Kašša. A keďže poslanci tento model odsúhlasili jednohlasne, v najbližších dňoch už bude treba pristúpiť ku konkrétnym krokom.

Foto: Mesto Zvolen

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM