Rôzne Správy

Riaditeľka nemocnice prehovorila o najťažších chvíľach v pandémii: Čo Veselú veľmi sklamalo?

Riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá v rozhovore zhodnotila rok 2021. Spomenula výzvy či nervozitu, ale aj pozitívne udalosti.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľka nemocnice prehovorila o najťažších chvíľach v pandémii: Čo Veselú veľmi sklamalo?
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

V súvislosti s pandémiou koronavírusu čelí zdravotníctvo dlhodobému tlaku a obrovskému náporu, výnimkou nebola v uplynulom roku ani zvolenská nemocnica. Stáť v tejto dobe na čele zdravotníckeho zariadenia a snažiť sa aj napriek nepriaznivej situácii o progres, predstavuje obrovskú zodpovednosť a zároveň výzvu. Rozhovor s riaditeľkou Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmilou Veselou sprostredkovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

V rozhovore s Ľudmilou Veselou sa dočítate:

  • ako vníma posledných 12 mesiacov
  • čo ju veľmi sklamalo v najťažších chvíľach
  • čo všetko sa podarilo či nepodarilo
  • čo nemocnicu v tomto roku čaká

Rok výziev

"Rok 2021 bol už druhým pandemickým rokom, počas ktorého sme čelili výzvam, nervozite v spoločnosti, sprevádzkovali sme dve vakcinačné centrá a tri mobilné odberové miesta. Druhá vlna na nás dopadla plnou silou a v jarných mesiacoch preverila naše kapacity a možnosti, keďže sme hospitalizovali viac ako 1 200 pacientov s diagnózou koronavírusu. Letné mesiace sme sa venovali téme optimalizácie siete nemocníc a vysvetľovaniu, prečo si tento región nemôže dovoliť prísť o akútne oddelenia zvolenskej nemocnice,“ hovorí Veselá.

Uplynulý rok ale zvolenskej nemocnici priniesol aj pozitívne udalosti. Ukončili výstavbu urgentného príjmu, oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny a nových operačných sál, ktoré boli najväčšou investíciou, odkedy skupina AGEL nemocnicu prevádzkuje.

"Pandémia síce poznačila všetky oblasti života a všetky dodávky dnes trvajú dlho, napriek tomu od na jesene 2021 operujeme v moderných, plne vybavených sálach a pripravujeme ďalšie rozširovanie poskytovaných výkonov. Prevádzka nového urgentného príjmu na jednom mieste zjednodušila, zrýchlila a skvalitnila manažment urgentných pacientov. Pretože však stále je čo zlepšovať, naďalej sa intenzívne venujeme nastaveniu triáže prichádzajúcich pacientov a ich manažmentu,“ opisuje predošlý rok riaditeľka nemocnice.

Nové centrum aj pracovisko

Ako doplnila, za veľmi príjemnú správu považuje aj vybudovanie a otvorenie Centra pre parkinsonizmus a extrapyramídové poruchy, ktoré je jedinečným pracoviskom pre široký spád a vedľa neurológov tu pacienti nájdu aj pomoc logopéda, klinického psychológa a detského psychiatra.

Tak isto na jeseň Nemocnica AGEL Zvolen dokončila výstavbu a ihneď uviedla do prevádzky aj pracovisko magnetickej rezonancie, na ktorom momentálne pracujú na rozšírení spektra vyšetrení. Pracovisko neslúži iba hospitalizovaným pacientom, na ambulantné vyšetrenie je možné sa aj objednať. Ďalšou pozitívnou novinkou bolo rozšírenie činnosti diabetologickej ambulancie, ktorá je veľmi žiadanou a otvorenie ambulancie prvého kontaktu pre deti a dorast, ktorú naďalej rozširujú.

O tom, čo riaditeľku veľmi sklamalo a ktorý projekt považuje za menej úspešný, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM