Jakub Forgács Správy

Rok 2019 bol v Nemocnici Zvolen plodný: Narodilo sa 1260 detí, TIETO mená dostávali najčastejšie

Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici má v rámci regiónu Banskobystrického samosprávneho kraja jednu z najvyšších pôrodností. Ukázalo sa to aj uplynulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2019 bol v Nemocnici Zvolen plodný: Narodilo sa 1260 detí, TIETO mená dostávali najčastejšie
2
Galéria
Zdroj: TASR

Prvým bábätkom narodeným v roku 2020 v Nemocnici Zvolen bol Martin Ukrop. Na svet prišiel presne o 16:00. Chlapec váži 3500 gramov a meria 52 centimetrov. Informovala o tom Martina Pavlíková, hovorkyňa spoločnosti AGEL SK, ktorá zvolenskú nemocnicu spravuje.

Rok 2019 bol podľa nej na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Zvolen mimoriadne plodný. Celkovo sa tam narodilo 1260 detí, z toho 657 bolo chlapcov, v piatich prípadoch mamičky priviedli na svet dvojičky. „Najobľúbenejším menom, ktoré rodičia dali svojim synom, bol Jakub, u dievčat vedie Nina,“ doplnila. Ďalšími obľúbenými menami boli Matej, Matúš, Samuel, Ema, Eliška a Hana.

Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici má v rámci regiónu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) jednu z najvyšších pôrodností. „Vedenie nemocnice neustále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. V uplynulých dvoch rokoch tak do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov investovala takmer 650.000 eur,“ priblížila.

V súvislosti so zvyšovaním štandardu bude v záverečnej fáze modernizovaná aj časť s pôrodnými sálami.

V priloženej galérii nájdete aj foto prvého bábätka roka 2020 v Nemocnici Zvolen!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Martinko je prvým bábätkom roka 2020 v Nemocnici Zvolen
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM