Kultúra

Romantický február na divadelných doskách. V DJGT ožije príbeh Štúra a Ostrolúckej

Valentín sa pomaly blíži. Zaľúbenci ho môžu prežiť aj vo zvolenskom divadle. Príďte zažiť romantický príbeh spriaznených duší!

Ilustračný obrázok k článku Romantický február na divadelných doskách. V DJGT ožije príbeh Štúra a Ostrolúckej
7
Galéria
Foto: Juraj Sarvaš

Február je síce ešte zimný mesiac, rozohrievajú ho však lúče prichádzajúcej jari aj sviatok lásky. Romantickú atmosféru si môžete vychutnať aj v Divadle J. G. Tajovského na autentickom príbehu dvoch spriaznených duší Ľudovíta Štúra a Adely Ostrolúckej.

Práve v utorok 14. februára na Valentína uvádza zvolenské divadlo večer opäť hru Juraja Sarvaša Orol Tatranský venovanú Štúrovmu životu. V hre so zhudobnenými štúrovskými veršami ožívajú skutky národných dejateľov, aj ich osobné životy.

Adela Ostrolúcka z neďalekej Ostrej Lúky bola Štúrovou spriaznenou dušou a stala sa symbolom obetavej lásky nielen pre generáciu štúrovcov. V hereckom stvárnení Mareka Rozkoša (Štúr) a Veroniky Čépeovej (Adela) si môžete vychutnať príťažlivé obzretie do našej histórie. Zažijete tiež romantickú atmosféru samotného divadla, pretože motív lásky sa objaví aj vo výzdobe interiérov.

Ďalšou slovenskou osobnosťou, ktorej osud môžete spoznať vo februári v DJGT, je Žo Langerová. V hre Slovenského komorného divadla Martin Vtedy v Bratislave ju stvárni excelentná herečka Jana Oľhová, okrem nej účinkujú aj Lucia Jašková, Zuzana Rohoňová a ďalší. Unikátnu príležitosť vidieť túto hosťujúcu inscenáciu máte v sobotu 11. februára o 18.30. Inscenácia voľne nadväzuje na hru Sedem dní do pohrebu a SKD Martin ňou v línii autobiografických hier reflektuje život na Slovensku za železnou oponou.

Vstupenky do Divadla J. G. Tajovského si môžete ako vždy zakúpiť nielen v pokladni, ale aj z pohodlia domova priamo na webstránke divadla, www.djgt.sk/program/

Romantický február vo zvolenskom divadle
7
Galéria
Foto: Juraj Sarvaš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM