Jakub Forgács Hokej

Rytierske dresy HKM Zvolen idú do dražby. Výťažok poputuje na dobrú vec

Zvolenský hokejový klub sa odhodlal k dražbe dresov s motívom rytierskeho brnenia. Tentoraz však peniaze nepôjdu zdravotne znevýhodneným či na charitatívne účely.

Ilustračný obrázok k článku Rytierske dresy HKM Zvolen idú do dražby. Výťažok poputuje na dobrú vec
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dresy s motívom rytierskeho brnenia, v ktorých nedávno nastúpili hokejisti HKM Zvolen v zápasoch proti Nitre a Popradu, putujú do dražby. Fanúšikovia ich môžu získať prostredníctvom aukcie na stránke výrobcu dresov. Výťažok pôjde na pomoc malým hokejistom v predškolskom ve­ku.

Zvolenskí hokejisti v týchto dresoch nastúpili na posledné dva domáce zápasy v kalendárnom roku 2016. Proti Nitre dokázali zvíťaziť 5:4, s Popradom prehrali 2:3, k dispozícii sú dresy všetkých hráčov, ktorí v nich nastúpili. Marketingové oddelenie zvolenského klubu už od sezóny 2012/2013 pravidelne pripravuje zápasy, v ktorých hráči A-mužstva nastupujú v netradičných dresoch.

„Pri aukciách v predchádzajúcich rokoch sme finančne podporili zdravotne či sociálne znevýhodnených jednotlivcov, alebo výťažok putoval charitatívnym organizáciám, ktoré získané prostriedky prerozdelili podľa potreby. Menšia časť peňazí sa vždy ušla aj hokejovej mládeži. Investovali sa do nákupu výstroja a technického zabezpečenia pre zvolenské prípravky, teda najmladších chlapcov a dievčatá, ktorí sa rozhodli pre hokej pod vedením našich trénerov. Ich rady by sme opäť chceli rozšíriť, a preto sme sa rozhodli výťažkom z prebiehajúcej dražby podporiť deti v predškolskom veku,“ uviedol na stránke HKM marketingový riaditeľ klubu Miroslav Brumerčík.

„Už niekoľko rokov pozývame na zimný štadión zvolenské materské a základné školy. Teraz chceme kúpou základného hokejového vybavenia ponúknuť ešte väčšiemu počtu detí možnosť ‚pričuchnúť‘ k najkrajšej a najdynamickejšej hre, ktorá má vo Zvolene viac ako 80-ročnú tradíciu. Veríme, že aj z terajších škôlkarov sa nám podarí vychovať hráčov, ktorí nadviažu na úspechy hokejových majstrov, ako sú odchovanci HKM Ladislav Čierny, Ján Lašák či Andrej Podkonický,“ dodal Brumerčík.

Dražba potrvá do 25. januára a vyvolávacia cena každého z dresov je 50 eur.

Foto: ilustračné

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM