Jakub Forgács Správy

Šanca pre pacientov s COVID-19 vo zvolenskej nemocnici: Budú sa môcť vidieť s blízkymi

Po veľmi dobrých skúsenostiach počas druhej vlny pandémie Nemocnica AGEL Zvolen opätovne spúšťa systém spojenia pacientov s rodinnými príslušníkmi od budúceho týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre pacientov s COVID-19 vo zvolenskej nemocnici: Budú sa môcť vidieť s blízkymi
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica AGEL Zvolen napriek zákazu návštev, ktorý súvisí s preventívnymi opatreniami proti koronavírusu, umožní svojim pacientom, hospitalizovaným na covidovom oddelení kontakt s príbuznými. Nebude to však fyzická návšteva, na rozhovor s rodinnými príslušníkmi sa využije moderná technika. Nemocnica totiž pacientom v prípade záujmu sprostredkuje aj videohovory cez tablet. Obidve strany sa uvidia, budú sa môcť počuť a láskavým slovom povzbudiť, aj keď na osobné objatie si budú musieť počkať. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Ako to bude fungovať?

Po veľmi dobrých skúsenostiach počas druhej vlny pandémie Nemocnica AGEL Zvolen opätovne spúšťa tento systém spojenia pacientov s rodinnými príslušníkmi od budúceho týždňa. „Každý, kto o takúto formu komunikácie prejaví záujem, bude musieť kontaktovať nemocnicu najneskôr deň vopred e-mailom na hovor@nzv.agel.sk. (V prípade záujmu o videohovor počas víkendu je potrebné poslať požiadavku najneskôr v piatok pred víkendom.),“ uviedla Pavliková.

Rodinný príslušník si takto dohodne konkrétny deň a hodinu (hovory budú možné každý deň v čase medzi 15.30 a 16.30 hod), kedy by sa mohol so svojím blízkym na oddelení spojiť. „Následne dostane do e-mailovej schránky link, ktorý mu v dohodnutý deň a hodinu umožní po prekliknutí videohovor. Podmienkou je, aby ten kto sa chce so svojím rodinným príslušníkom spojiť, mal prístup na internet a aktívny google účet. Videohovor je možné uskutočniť prostredníctvom počítača, notebooku alebo mobilného telefónu (Android, iOS). Pri použití mobilného telefónu alebo tabletu je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu MEET,“ pokračovala hovorkyňa.

Viac o videohovoroch sa dozviete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM