Jakub Forgács Správy

Sása využila prostriedky z EÚ: Zakúpila mulčovač, štiepkovač i snehovú radlicu

V obci pri Zvolene investovali desiatky tisíc eur. Pomoc získala tamojšia samospráva ešte koncom septembra.

Ilustračný obrázok k článku Sása využila prostriedky z EÚ: Zakúpila mulčovač, štiepkovač i snehovú radlicu
Zdroj: TASR

Investície súvisiace so zvýšením bezpečnosti v obci, ako aj náklady spojené s nákupom techniky na údržbu zelene a zimnú údržbu ciest pomohol obci Sása v okrese Zvolen vykryť nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške takmer 79 000 eur. Pomoc získala tamojšia samospráva ešte koncom septembra.

„Obec takto získala menšiu a väčšiu vlečku, mulčovač, štiepkovač a snehovú radlicu, a tiež zakúpila kamerový systém, ktorý bude snímať všetky dôležité miesta v obci,“ priblížila starostka Iveta Hladká.

Obec tento rok reagovala aj na výzvu Ministerstva vnútra SR a požiadala o nenávratný finančný príspevok vo výške 28 483 eur na stavebné úpravy skladu v objekte hasičskej zbrojnice a predovšetkým na zníženie energetickej náročnosti na vykurovanie tejto budovy.

„V objekte sa počíta so zateplením stropu fúkanou tepelnou izoláciou. Tiež sa omietne a zateplí stena polystyrénom a v garáži sa položí nová epoxidová podlaha,“ vymenovala starostka. „Aktuálne tiež riešime projektovú dokumentáciu k stavebnému povoleniu na spevnené plochy pri cintoríne pre lepšie parkovanie áut,“ pokračovala ďalej.

V nasledujúcom roku chcú začať s prípravou projektu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd (ČOV). „Bude potrebná aj oprava niektorých chodníkov v obci a dokončiť musíme aj chodník na Tureckú ulicu,“ doplnila starostka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM